10 tips voor een onvergetelijke zomervakantie in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je echt niet alleen maar in de winter en het voorjaar terecht. Natuurlijk is het één van de meest populaire bestemmingen voor wintersport, maar ook in de zomer is het absoluut een aanrader om eens een bezoek aan Oostenrijk te brengen. Maar welke dingen mag je dan tijdens je vakantie absoluut niet missen? We geven je 10 tips!

© commons.wikimedia.org

1. Aquaparken

Hoewel Oostenrijk over het algemeen prima zomers kent, kunnen er ook mindere dagen tussen zitten. Wanneer je met de kinderen iets leuks wil doen, is een aquapark wellicht een heel goed idee. Een geweldig dagje uit voor de kinderen waarbij ze zich geweldig kunnen vermaken met het water en de vele attracties. Er zijn behoorlijk veel aquaparken in Oostenrijk te vinden zodat er altijd wel één in de buurt is.

2. Alpenmeren

Er liggen tal van Alpenmeren in Oostenrijk waar je geweldig een dagje uit kunt gaan of wellicht zelfs de hele vakantie kunt verblijven. Vooral in Karinthië en Salzkammergut zijn veel meren te vinden waar je ook watersporten kunt beoefenen.

3. Sporten

Ben je sportief? In Oostenrijk is genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende bergsporten maar ook mountainbiken en extreme watersporten op wildwaterrivieren.

Paragliding
© Pixabay.com

4. Wandelen

Een echte wandelliefhebber? Beleef in Oostenrijk dan de vakantie van je leven! Bedwing de prachtige hikeroutes in de bergen of kies voor een eenvoudigere route met prachtige vergezichten.

5. Natuur

Wie van de natuur houdt, is in Oostenrijk precies op de juiste plaats. In de zomer bloeit en groeit alles in het land en de aanwezige flora en fauna is zeer indrukwekkend. Geniet tijdens je vakantie dan ook zeker van alles wat de natuur te bieden heeft.

6. Geniet van de nationale keuken

Natuurlijk kun je tijdens je verblijf in dit land kiezen voor bekende gerechten die je ook thuis in België vaak eet. Het is echter veel leuker om de keuken van Oostenrijk te leren kennen. Geniet van de meest uiteenlopende gerechten waarvan de smaakvolle Wienerschnitzel zonder twijfel de meest populaire is.

7. Bezoek eens een stadje!

Natuurlijk zijn de echt grote steden geweldig om te bezoeken als je op vakantie in Oostenrijk bent. Daarnaast zijn er echter nog heel veel verschillende kleine stadjes en dorpjes waar je verrassend veel kunt zien. En een betere manier om de cultuur te leren kennen is er eigenlijk niet.

Wellness
© Pixabay.com

8. Wellness

Sommige mensen ontspannen pas echt helemaal wanneer ze gebruik kunnen maken van wellnessfaciliteiten. In Oostenrijk vind je er ontzettend veel. Vrijwel ieder hotel in het land beschikt over een eigen sauna en vaak zijn er nog veel meer verschillende wellnessfaciliteiten. Voor een écht onvergetelijke ervaring bezoek je één van de vele thermen die het land rijk is.

9. Auto

Een tip van andere orde: zorg dat je auto vooraf goed is nagekeken, zodat je zo weinig mogelijk risico loopt op pech of ongemakken aan de auto.

10. Wegenvignet Oostenrijk

Om jezelf op de weg te mogen begeven, heb je een wegenvignet Oostenrijk nodig. Deze kun je eenvoudig online bestellen voordat je op vakantie gaat.