5 redenen waarom je best een goedkope zorgverzekering afsluit als je op reis gaat

Net een leuk reisje geboekt? Dan ben je natuurlijk druk in de weer met de planning. Wat opzoekwerk over de bezienswaardigheden, nadenken over welke kleren je mee de koffer in neemt en welke excursies je gaat ondernemen. Wat veel mensen echter vergeten op hun checklist? Het afsluiten van een goedkope en goede zorgverzekering. Nochtans kan een dergelijke verzekering jouw reis net redden van onverwachte en onaangename financiële kosten. Hier zijn alvast 5 redenen waarom je het een goed idee is om een goedkoopste zorgverzekering af te sluiten.

5. Een gerust gemoed is veel waard

Op reis gaan is ook altijd een beetje mensen thuis achterlaten. Mensen die zich bij problemen ongetwijfeld druk maken om jouw welzijn. Met een goede zorgverzekering koop je niet alleen gemoedsrust voor jezelf op reis, maar ook voor de thuisblijvers. Even geen tijd gehad om een berichtje naar het thuisfront te sturen? Met het vangnet van de zorgverzekering weten ze thuis hoe dan ook dat alles wel degelijk in orde is.

4. Een ongeluk is snel gebeurd

Een ongeluk is thuis al snel gebeurd en dat is helemaal het geval wanneer je op vakantie bent. In een lekker ontspannen sfeer ebt de concentratie al net een tikje sneller weg. Uitglijden bij het zwembad? Je zou de eerste niet zijn. Ter plekke aangereden worden door een lokale bestuurder? De verkeersregels worden niet in elk land even goed opgevolgd. Met een goede zorgverzekering schakel je de kans op deze gebeurtenissen niet uit, maar wel de kwalijke financiële gevolgen ervan.

3. Wanneer medicatie nodig is

Het hele jaar door is er niets aan de hand en voel je je kiplekker. Dan vertrek je op vakantie en heb je de eerste dag al prijs: ziek. Medicatie ter plekke kopen kan het euvel al snel verhelpen of verlichten. Heb je op voorhand een zorgverzekering afgesloten dan krijg je de medicatie simpelweg vergoed. Laat een kleine ziekte jouw vakantie niet verpesten.

2. Vermijden van hoge kosten

Geen verzekering afgesloten? Dan is er altijd een kans dat je voor onnodig hoge kosten komt te staan. Als je ter plekke moet opgenomen worden in het ziekenhuis kost een dagopname al snel een paar honderd euro. Komt daar nog eens bij dat elke test die moet gebeuren de factuur sterk aandikt en dan hebben we het nog niet gehad over een ritje met de ambulance. Met een goedkope en goede zorgverzekering worden deze onnodige kosten grotendeels of soms zelfs helemaal vergoed.

1. Zekere medische hulp

In het buitenland een ongeluk krijgen of ziek vallen is sowieso al niet leuk. Veel erger wordt het nog wanneer medische hulp geweigerd wordt wegens het ontbreken van een verzekeringspas. In heel wat landen is de zekerheid nodig dat je medische hulp financieel kunt betalen voor je die hulp ook daadwerkelijk krijgt. Heb je op voorhand een goedkope zorgverzekering afgesloten? Dan hoef je je hier al geen zorgen over te maken.