7 tips om je last minute vakantie te boeken

Het boeken van een last minute vakantie groeit de laatste jaren gestaag. Wanneer je je flexibel kan opstellen om een reis te plannen vlak voor het vertrek, kan je genieten van superkortingen die door een touroperator zoals Sunweb worden aangeboden. Het is een nieuwe vakantietrend die boomt. Maar hoe pak je nu zo een last minute boeking aan? Hieronder lees je 7 tips hoe je best op deze manier op reis kan gaan met enkele aandachtspunten die je zeker niet over het hoofd mag zien.

Xperience Club Nena
© Sunweb.be

Tip 1: Overweeg prijs-kwaliteit

Pluis eerst voor jezelf uit welke landen je de voorkeur geeft. Veel hangt uiteraard van je persoonlijke situatie. Individueel, als koppel of ouders met kinderen. Voor ouders met kinderen is een gezinsvakantie met de familie in Turkije een ideale vakantiebestemming. Je vindt er regelmatig spotgoedkope promoties die de moeite waard lonen om te overwegen. Plaats de prijs-kwaliteitsverhouding in je achterhoofd bij de uiteindelijke beslissing.


Wachten tot het laatste moment om je vliegvakantie te boeken?
Promo
Dit zijn de last minutes van vandaag. Bekijk het aanbod.
Promo
De laagste prijs genieten en toch nog een ruime keuze?
Promo

Tip 2: Flexibel opstellen

De sleutel van het succes bij een last minute boeking is dat je je heel flexibel kan opstellen, zowel bij de vertrek- als aankomstdatum. Vertrekken op een doordeweekse dag en terugkomen op een gewone werkdag geeft je heel wat voordelen. Hierdoor kan je extra kortingen afdwingen als je het drukke weekend kan vermijden.

Tip 3: Inschijven voor nieuwsbrieven

Je inschrijven voor talrijke nieuwsbrieven bij touroperators en reisorganisaties helpt je kiezen. Zo blijf je het hele jaar door op de hoogte over de superkortingen die een touroperator zoals Sunweb kan aanbieden in een bepaalde periode. Hou de verschillende formules in de gaten.

© Sunweb.be

Tip 4: Boek niet op eigen houtje

Het is van groot belang dat je de reis niet op eigen houtje regelt. Touroperators zoals Sunweb hebben al eerder afspraken met vliegtuigmaatschappijen en hotels gemaakt waardoor ze bepaalde formules tegen dumpingprijzen kunnen geven. Als je ‘cavalier seul’ wil gaan spelen, kom je gegarandeerd aan een hoger bedrag uit. Dit is niet alleen van toepassing bij de last minute formules, maar ook voor citytrips en b&b arrangementen.

Tip 5: Kies voor rustige regio’s

De gebieden die de laatste jaren in het oog van de storm hebben gestaan door oorlog of opstanden zijn vaak een stuk goedkoper als last minute, maar hou vooral het sociaal en politiek klimaat goed in de gaten. Denk maar aan landen zoals Tunesië en Egypte. Gelukkig is er de rust opnieuw teruggekeerd.


Wachten tot het laatste moment om je vliegvakantie te boeken?
Promo
Dit zijn de last minutes van vandaag. Bekijk het aanbod.
Promo
De laagste prijs genieten en toch nog een ruime keuze?
Promo

Tip 6: Weinig tijd om te twijfelen

Eeuwige twijfelaars maken weinig kans om een superkorting bij last minute af te dingen. Wanneer je een promotie ziet staan, moet je dadelijk handelen als je je slag wil slaan. Veel ‘premiejager’-toeristen loeren om de hoek. Het gebeurt meermaals dat de promotie dezelfde dag is uitverkocht.

Tip 7: Het grote voordeel van een all inclusive vakantie

All-inclusive vakanties polariseren toeristen: je houdt ervan of je bent tegen. Dat zal je voor jezelf individueel moeten uitmaken. De meeste aangeboden last minute aanbiedingen vermelden vaak een all-inclusive formule omdat het prijsvriendelijker uitkomt. Je weet waar je aan toe bent zonder dat je je portemonnee de hele tijd in de gaten moet houden.