Avontuur en ontspanning in Bulgarije

Wil je even ontsnappen van het gure, Belgische weer en ben je toe aan zon, zee en strand? Bulgarije is met de mooie stranden aan de Zwarte Zee gegarandeerd de place to be. Naast luieren in de zon heeft Bulgarije echter veel meer te bieden. Ook voor de actieve en avontuurlijke reizigers onder ons is dit land in de Balkan de ultieme vakantiebestemming.

© Sunweb.be

Zonnen, zwemmen en ontspannen op het strand
Aan de oostkust van Bulgarije vind je de Zwarte Zee. Deze omgeving staat bekend als één van de mooiste kuststroken van Europa, en er zijn ontelbaar veel mooie badplaatsen te vinden waar je volledig tot rust kunt komen. Deze zijn allemaal op loopafstand van elkaar, waardoor je er een mooi dagje met zon, zee en strand van kunt maken. De stranden hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal breed, goudkleurig en zacht door het fijne zand.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Luxueus verblijf in een 3 -, 4 - of 5 - sterrenaccommodatie met veel animatie en wellness.
Promo
Gratis verblijf voor kinderen t.e.m. 14 jaar. Gratis WiFi. Verhuur Fietsen.
Promo

Naast de mooie stranden staat Bulgarije ook bekend om de groene natuur. Ook in het binnenland is een jeeptocht daarom zeker de moeite waard, en in de bossen van Bulgarije kun je mooie boswandelingen maken. In het binnenland is veel minder toerisme, waardoor je een echt kijkje kunt nemen in het leven van de Bulgaar.

Excursies en activiteiten
Er is voor ieder wat wils. Je kunt flaneren over de boulevard en zonnen op het zachte zandstrand, maar er zijn ook genoeg actieve dingen te doen. Zo kun je genieten van een rit op een jetski, verschillende watersporten beoefenen of scheuren op een banaan in de zee. Daarnaast kun je op excursie om plaatsen zoals Obzor of Nessebar te bezoeken. Dit laatste stadje is één van de oudste en meest historische steden van Europa en is gelegen op een eiland vlakbij het Zonnestrand. Ook kun je een dag varen op een catamaran of op jeepsafari gaan door het Balkangebergte.

© Sunweb.be

Zonnestrand
Het Zonnestrand, ook wel bekend onder de naam Sunny Beach, is de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een voordelige, zonnige trip. Sunny Beach staat bekend om de vele hotels en uitgaansgelegenheden, en er is dan ook dag en nacht veel te doen. Van gezellige kroegen tot grote clubs: Sunny Beach heeft het allemaal. Voornamelijk onder jongeren en voor reizigers in groepsverband is het Zonnestrand een populaire locatie. Het leven in Bulgarije, en dus ook bij het Zonnestrand, is relatief goedkoop en je kunt er voor weinig geld genoeg eten en drinken. Ook zijn er veel winkels en terrassen te vinden waar je prima de dag door kunt komen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Luxueus verblijf in een 3 -, 4 - of 5 - sterrenaccommodatie met veel animatie en wellness.
Promo
Gratis verblijf voor kinderen t.e.m. 14 jaar. Gratis WiFi. Verhuur Fietsen.
Promo

Kinderen en gezinnen
Ook voor de kleinsten van de familie is Bulgarije een mooie optie als vakantiebestemming. De zee is over het algemeen rustig en daarom een fijne speelplaats voor kinderen. De temperatuur van de zee is bovendien aangenaam. Daarnaast zijn er ook in Bulgarije genoeg hotels die geschikt zijn voor gezinnen, en ook op het gebied van excursies is er genoeg te doen voor kinderen onder de 18 jaar. Entertainment en amusement is er genoeg, en dus is Bulgarije ideaal voor jong én oud.

© Sunweb.be

Sunweb biedt voor zowel jong als oud de ultieme vakantie in Bulgarije aan. Wil je last minute op vakantie? Dan biedt Sunweb de beste last-minute deals aan.