Costa Blanca: meer dan Benidorm, zon, zee en strand

De naam Costa Blanca klinkt bij iedere rechtgeaarde reisliefhebber wel bekend in de oren. De streek is inmiddels al zoveel jaren een toeristische trekpleister van jewelste, dat het welhaast een evidentie is geworden. Net het succes van de Costa Blanca is dan ook de reden dat heel wat mensen vergeten zijn waarom deze regio wel echt een reisje waard is. Geen nood: dat frissen we zo even op.

costablanca

De witte kust

Costa Blanca betekent letterlijk witte kust. Deze kuststreek in het zuidoosten van Spanje telt enkele van de meest bekende badplaatsen ter wereld. Ongetwijfeld klinken namen als Benidorm, Alicante, Calpe en Cartagena naast muzikaal ook bekend in de oren. Dat brengt ons natuurlijk naar een eerste overduidelijke troef van deze heerlijke regio: het klimaat is simpelweg onovertroffen. Gemiddeld schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar en de warmte is er een stuk minder drukkend dan aan bijvoorbeeld de Costa del Sol. Meer zelfs: het klimaat aan de Costa Blanca wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO aangeraden als een ideaal en gezond klimaat. Met een kustlengte van 244 kilometer vallen er ook heel wat leuke badplaatsen en verborgen baaien te ontdekken.

hotel

Meer dan zon, zee en strand

Maar we zouden de Costa Blanca oneer aandoen om het enkel te hebben over de klimatologische en kustelijke troeven. Ook de cultureel fijnbesnaarde reiziger zal zeker aan zijn trekken komen in deze prachtige regio. Steden als Alicante en Murcia hebben een rijke geschiedenis die zonder verpinken de concurrentie met eender welke stad aankan. Daarnaast zijn heel wat van de historische bezienswaardigheden in deze steden, en bij uitbreiding de hele regio, intact gebleven. Dit maakt de streek dan ook uiterst geschikt voor het oeroude Belgisch compromis: de ene komt voor de zon, de andere voor de cultuur. Het kan allemaal aan de Costa Blanca.


Vlakbij het strand, kindvriendelijk, verzorgde kamers ... Ontdek het allemaal
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Zwembaden, glijbanen, animatie, WiFi, wellness ...
Ontdek het allemaal
Promo

Heerlijk natuurlijk

Spanje is een land dat te lijden heeft onder hoge temperaturen en verdroging. Zo beginnen delen van de Costa del Sol er geschikt uit te zien om er de betere western te komen filmen. Zo niet de Costa Blanca. De binnenlanden hier zijn groener, sappiger en weelderiger dan waar dan ook op het Iberisch schiereiland. De avontuurlijke toerist kan zeker zijn of haar ei kwijt op één van de vele mooie wandelpaden die de regio aan kan bieden. Ook de authentieke Spaanse cultuur kan men in het hinterland van de Costa Blanca zonder veel moeite terugvinden. Kom dus gerust eens proeven van een typische paella in één van de vele gezellige dorpjes.

boulevard

Nog niet overtuigd? Dan zit er niks anders op dan de streek met eigen ogen verkennen. Mis de kans niet om minstens één keer de Costa Blanca de eer aan te doen die ze verdient. Ontdek tegelijk dat een coup de foudre op deze streek geen uitzondering maar de regel is.