Deze 7 accommodaties horen thuis op jouw bucketlist

Ongetwijfeld staan er heel wat reisbestemmingen op je verlanglijstje, maar waarom zou je tijdens je reis de nachten doorbrengen in een saai hotel als het ook op een originele locatie kan? Deze lijst aan accommodaties zijn het op zich al waard om voor te reizen!

© Pixabay.com

1. Hobbithuis, Nieuw-Zeeland

Dit is een verblijf die de fans van de Lord of the Rings trilogie al zeker zal kunnen bekoren. De gezellige huisjes van de hobbits doen je helemaal wegmijmeren als je de films ziet, maar wist je dat je ook in deze kleine huisjes kan verblijven? Het zal je niet verbazen dat deze gelegen zijn in Nieuw-Zeeland, het land waar de meeste scenes van de trilogie zijn opgenomen.


Vlieg van Turkije naar Sri Lanka, van Frankrijk naar Kaapverdië, van Zweden naar de Dominicaanse Republiek.
Promo
Grasduin door het zonaanbod. Boek de voordeligste last minute en profiteer van de vele extra's. Bekijk het aanbod.
Promo
4- & 5-sterrenhotels in Griekenland, all inclusive zonvakanties in Mexico, last minutes in Spanje, ...
Promo

2. Ice Hotel, Zweden

Het Ice Hotel in Zweden is geen gewoon hotel. Het gebouw zelf bestaat volledig uit ijs en wordt dus ook iedere winter opnieuw gebouwd. Vrezen voor de kou hoe je niet meteen. In het hotel is er altijd een constante temperatuur van nul graden, maar in vergelijking met de buitentemperaturen van winters Lapland is dat erg aangenaam. Het Ice Hotel is dan ook een erg populaire overnachting tijdens een vakantie in Lapland.

3. Boomhotel, Zweden

Een andere bizar hotel in Zweden is gelegen in Harads. Hier vind je zeven unieke kamers gelegen in de bomen. Iedere kamer heeft zijn eigen stijl. Zo lijkt de ene op een grote UFO hangend in de bomen terwijl de andere lijkt op een reusachtig vogelnest. O ja, er is nog een sauna aanwezig ook!

© commons.wikimedia.org

4. Dog Bark Park Inn, USA

In de Amerikaanse staat Idaho breng je de term ‘hondenliefhebber’ naar een volledig ander niveau. Deze Bed and Breakfast heeft de vorm van een gigantische beagle. Het hotel is ontworpen en eigendom door enkele artiesten. Uiteraard zijn honden hier ook toegelaten.

© commons.wikimedia.org

5. Inntel Amsterdam Zaandam, Nederland

Het Inntel Amsterdam Zaandam in de Nederlandse hoofdstad is op zijn minst uniek te noemen. De voorgevel van dit hotel bestaat zeventig opeengestapelde huizen die typische zijn voor de Amsterdamse binnenstad. Van de historische arbeidershuizen tot de huizen van de adel.

6. Capsulevalue Kanda, Japan

Het zal je niet verwonderen dat het concept van dit hotel is ontstaan in Japan. In dit hotel maken ze maximaal gebruik van de ruimte die ze hebben door gasten in een slaappod te laten overnachten. Het idee is ondertussen al overgewaaid tot verschillende Europese landen en is een aanrader als je wil reizen met een budget.


Zonvakantie in Spanje: all inclusive, 4 en 5 sterren, superdeals en last minutes. Ontdek het bij TUI!
Promo
Duizenden zonvakanties in meer dan 40 verschillende landen! Bekijk het volledige aanbod van TUI!
Promo
Zonvakantie in Griekenland: all inclusive, 4 en 5 sterren, superdeals en last minutes. Ontdek het bij TUI!
Promo

7. Ariau Amazon Towers, Brazilië

Ontwaken met het geluid van tropische vogels en enkele primaten hoog in de bomen is geen ongewone manier om wakker te worden in dit ecologisch vriendelijke resort. Je kijkt dan ook uit hoog boven de bomen van het Amazonewoud. De meeste kamers beschikken dan ook over een balkon van waaraf je kan genieten van wereld’s grootste tropische regenwoud.