Geniet van een vakantie in de Zuidelijke Franse Alpen

Wie heeft er tijdens zijn zomervakantie nu geen behoefte om te verblijven in een zomers paradijs? Daarmee laat je alle stress ver achter je en geniet je volop van een welverdiende vakantie. De Zuidelijke Franse Alpen zijn de perfecte vakantiebestemming voor Bourgondische levensgenieters en zomerse toeristen. Gemiddeld schijnt de zon zo’n 300 dagen per jaar in de Zuidelijke Franse Alpen. Alleen dat al is een reden om een reis te boeken naar deze vakantiebestemming. Wat maakt deze regio nog meer aantrekkelijk om er de zomervakantie door te brengen?

Alpen winter

De charme van de Zuidelijke Franse Alpen
Genieten van een Mediterrane cultuur tijdens je vakantie? In de Zuidelijke Franse Alpen komt dat zeker helemaal goed. Hier is niet alleen de hoogste berg van de Alpen te vinden, de Mont Blanc, maar het gebied kent ook diepe dalen. De charmante dorpjes in het dal, geven het geheel een pittoreske en schattige uitstraling. Dat maakt een vakantie doorbrengen in deze regio zo bijzonder. Er is genoeg te zien, je kunt er volop genieten van lekker Frans brood en er is altijd wel iets te doen.


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo

Sport & activiteiten
De Zuidelijke Franse Alpen zijn een prachtig gebied voor een sportieve en actieve vakantie. De bergen zijn er gemiddeld hoger dan in de Noordelijke Franse Alpen. Dat stelt je in staat om volop te wandelen, fietsen of mountainbiken. Als je wel van een beetje uitdaging houdt in de vakantie, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan klimmen bij Parc des Ecrins. Raften en kajakken kun je bijvoorbeeld doen op de Ubaye. Dit is een zijrivier van de Dunance.

Alpen zomer

Wat je niet mag missen tijdens je vakantie
Er zijn een aantal zaken die je niet mag missen tijdens je vakantie in dit prachtige gebied in Frankrijk. Zo is er de ongekende bloemenpracht die zeker veel indruk op je zal achterlaten. Ben je een fervent bergwandelaar? Dan is het zeker aan te raden een of meerdere wandeltochten te maken door de Zuidelijke Franse Alpen. Zeker tijdens de maanden mei en juni staat alles volop in bloei. Niet alleen voor de ongekende bloemenpracht zijn de Zuidelijke Franse Alpen een aanrader, iets dat ook zeker niet vergeten mag worden, zijn de prachtige uitzichten die je hebt vanaf verschillende plekken in de bergen. Het is werkelijk adembenemend wat je vanaf diverse punten kunt zien!

Vier je vakantie in de Zuidelijke Franse Alpen
Ben je toe aan een welverdiende vakantie, wil je er niet te ver voor reizen of teveel voor betalen, maar wel genieten van voldoende zonuren? Boek dan een vakantie naar de Zuidelijke Franse Alpen. Er zijn genoeg campings te vinden in deze regio waar je tijdens je vakantie kunt verblijven. Uiteraard kun je ook van camping naar camping reizen. Het aangename weer en de prachtige regio zullen je zeker goed doen. Genoeg redenen om er je eerstvolgende vakantie door te brengen!


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo