In de herfst wandelen in Tirol: een kleurrijke belevenis

De Vlaming heeft een zwak voor het Oostenrijkse Tirol. Hoewel de meeste Vlamingen in de zomer naar Tirol trekken, heeft dit stukje Oostenrijk in de herfst ook heel wat te bieden. De natuur in haar herfstkleuren is adembenemend mooi. Om te gaan wandelen in Tirol is de herfst het beste seizoen.

Piburger
© Tirol Werbung

Wandelen langs Tiroolse meren
Als wandelaar mag je de Tiroolse meren zeker niet overslaan. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de parkeerplaats in Piburg, in de buurt van Oetz, in ongeveer een uurtje rond de prachtige Piburger See wandelen.

Obernberg
© Tirol Werbung

Naar de vredige Obernberger See, aan het einde van het Obernbergtal, kan je vanaf Gasthof Waldesruh in ongeveer drie kwartier wandelen. Dit meer ligt op zo’n 1600 meter hoogte en wordt omgeven door lariksbossen.

Berglsteiner
© Tirol Werbung

Tussen Kramsach en Breitenbach vind je de Berglsteiner See. Een wandeling rond de Berglsteiner See is de ideale manier om de dag te beginnen. Het meer is overigens ook te voet bereikbaar vanaf het oostelijke puntje van de Reintaler See via een weg door het bos.


Onze tip:
Beleef Tirol in de herfst en geef kleur aan je vakantie!

Pfundser
© Tirol Werbung

Prachtige Tiroolse dalen
Niet alleen de Tiroolse meren, maar ook de dalen hebben in de herfst heel wat te bieden. Het hooggelegen dal Pfundser Tschey vind je op zo’n 1650 meter hoogte nabij het plaatsje Pfunds. In de herfst is het klimaat er aangenaam en de schoonheid van het landschap ongeëvenaard.

Villgraten
© Tirol Werbung

Ook het Villgraten- en Winkeltal zijn aantrekkelijk voor de wandelaar. Als je niet van drukte en mensenmassa’s houdt, is een wandeling in deze dalen een must.

Tiefenbachklamm
© Tirol Werbung

Wandelen in een kloof
Tussen Kramsach en Brandenberg vind je de 5,7 kilometer lange Tiefenbachklamm. Wie van een avontuurlijke wandeling doorheen overweldigende natuur houdt, mag deze kloof niet links laten liggen. Vergeet echter geen stevige schoenen en een jasje, want in de herfst kan het hier al flink koel worden.

Schloss Tratzberg
© Tirol Werbung

Schloss Tratzberg: een steile klim meer dan waard
In het dal van de Inn tussen Jenbach en Schwaz zie je al van in de verte op een heuvel het prachtige renaissancekasteel Schloss Tratzberg. Doorheen het bos, prachtig gekleurd in herfsttinten, kan je een steile wandeling maken tot aan het kasteel, dat gedeeltelijk bezocht kan worden.


Onze tip:
Beleef Tirol in de herfst en geef kleur aan je vakantie!

Telfer
© Tirol Werbung

De Alpenwiesen in de herfst
Voor wie met het gezin een rustige herfstwandeling wil maken, zijn de Telfer Wiesen een aanrader. De Telfer Wiesen behoren tot het dorpje Telfes in het Stubaital.

Eulen
© Tirol Werbung

Wie helemaal tot rust wil komen, moet een bezoek brengen aan het bedevaartsoord Maria Waldrast, aan de voet van de Serles in de gemeente Mühlbachl. Tijdens de wandeling naar het bedevaartsoord kan je even uitrusten op de Eulenwiesen.

Großer Ahornboden
© Tirol Werbung

De Grosse Ahornboden: beschermd natuurgebied
In het Karwendelgebergte aan het einde van het Risstal ligt één van Oostenrijks prachtigste natuurgebieden: de Grosse Ahornboden. De bergweiden in dit gebied zijn begroeid met ruim 2500 bergahornen. Dit gebied is op zijn mooist In de herfst, als de bladeren van deze bomen fel rood en geel kleuren. Voor de wandelaar is deze streek simpelweg onweerstaanbaar.

Meer informatie over herfstlandschappen vind je op de website van Tirol.