Kopenhagen, een kleine maar toch grote wereldstad

Er zijn genoeg steden in Europa die je beslist een keer moet gaan bezoeken, maar Kopenhagen is toch wel één van de leukste! In een paar uur vlieg je naar deze Deense hoofdstad en kun je genieten van een moderne en eigenzinnige stad met heel veel oog voor kunst, cultuur, mode en heerlijk eten! Met iets meer dan 500.000 inwoners is Kopenhagen een kleine wereldstad te noemen en daarom juist erg geschikt voor een citytrip. Natuurlijk zijn er op het vliegveld hotels, maar ook in het centrum zijn er talloze te vinden. Door de goede busverbindingen ben je binnen een kwartier in het centrum van Kopenhagen en kun je inchecken in je hotel!

De vrolijke kleuren van Nyhavn en heerlijk eten
Dit is misschien wel het bekendste gedeelte van Kopenhagen. De gekleurde huizen van de Nieuwe Haven of “Nyhavn” zoals de Denen het noemen. In deze geweldige buurt kun je urenlang rondlopen en genieten van de vele uitstekende visrestaurants. Ook een rondvaartboot door dit Venetië van het noorden is een aanrader! Op een paar minuten lopen van Nyhavn vind je nog veel meer bijzondere plekken om heerlijk te eten of te snacken. Aan de andere kant vind je namelijk “papiereiland” Dit eiland staat vol met loodsen waar vroeger papier werd vervaardigd. Tegenwoordig zit hier één van de grootte overdekte street food hallen van Europa. De tientallen food trucks staan overal verspreid en de heerlijk geuren van de diverse internationale keukens komen je tegemoet. Heb je meer tijd en geld om te besteden aan heerlijk eten? Geen probleem, Noma, volgens de kenners het beste restaurant van de wereld, ligt om de hoek.


Sfeervol, comfortabel, trendy, kindvriendelijk, rustig ...
Bekijk de accommodatie!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Midden in het centrum, vlakbij het water, 3 en 4 sterren ... Bekijk de accommodatie!
Promo

Streetart en vintage spullen
Vesterbro s een wijk ten westen van het centrum op loopafstand van het station. Deze wijk wordt ook wel het “Meatpacking District” genoemd omdat van oudsher de grootste vleeswerkingsbedrijven van Denemarken hier waren gevestigd. Hedendaags is het een enorm hippe wijk waar je de meest prachtige street art tegenkomt, urenlang rond kunt struinen in de vele vintage winkels en goed kan koffie drinken en lunchen in de vele hippe barretjes. Als je houd van uitgaan, dan is dit de wijk om ‘s avonds heen te gaan! Als je een liefhebber bent van bier, dan bof je. Het bekendste biermerk van Denemarken, Carlsberg, heeft hier zijn brouwerij staan.

Het oude centrum en prachtige kastelen
In het centrum hoef je jezelf geen moment te vervelen. Vanuit je hotel ben je binnen 10 minuten op de meest prachtige plekken. Neem nu bijvoorbeeld het Amalienborg paleis. Dit enorme paleis is het huidige werkpaleis van de Deense vorstin en is prachtig om te zien. Het paleis wordt nog dagelijks gebruikt door de Koninklijke familie en is dus niet te bezichtigen. De andere twee paleizen, die hier naast staan, zijn wel te bezichtigen en hebben ook een museum waar je bijzondere en mooie dingen kunt zien zoals de kroonjuwelen van het koningshuis.
Kopenhagen is een stad met vele gezichten en verdient een bezoek van de fanatieke stedenbezoeker!


Sfeervol, comfortabel, trendy, kindvriendelijk, rustig ...
Bekijk de accommodatie!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Midden in het centrum, vlakbij het water, 3 en 4 sterren ... Bekijk de accommodatie!
Promo