Normandië: als God in Frankrijk

Normandië is een streek in het Noordwesten van Frankrijk die letterlijk geschiedenis uitademt. Zo verwijst de naam al naar de Noormannen die omstreeks de tiende eeuw van onze tijdsrekening dit gebied in handen hadden. Het is ook vanuit Normandië dat Willem de Veroveraar vertrok om Engeland te veroveren op de toenmalige heersers. Ook in latere tijden was Normandië een streek waar enorm veel te beleven viel van historisch belang: denk maar aan het befaamde D-day. Het was in deze streek dat de geallieerden hun eindoffensief inzetten in 1944. Het hoeft dan ook niet gezegd worden dat de streek vooral in de smaak valt bij de toeristen die belang hechten aan historie. Normandië biedt echter nog heel wat meer als vakantiebestemming!

Mont Saint-Michel

Honfleur

Het schilderachtige Honfleur kan je terugvinden aan de monding van de Seine. Vanzelfsprekend vertaalt zich dat dan ook in een mild klimaat met heel wat mogelijkheden voor watersport en luieren op het strand. Honfleur is echter ook een cultureel rijk stadje: onder andere Monet trok hier vaak naartoe om inspiratie op te doen voor alweer een prachtig werk. Vooral de haven is een aanrader!


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo

Mont Saint-Michel

Misschien wel de beroemdste toeristische trekpleister in heel Frankrijk op Parijs na. Dit befaamde schiereiland is enkel bereikbaar voor wandelaars. Tot voor de huidige weg aangelegd werd kon het zelfs nog straffer: de Mont Saint-Michel viel enkel te bereiken bij eb. De abdij bovenop deze berg trekt jaarlijks zowat vier miljoen bezoekers en is simpelweg een ontzettend indrukwekkend bouwwerk.

De Krijtrotsen

Niet enkel Dover is beroemd omwille van zijn vele krijtrotsen. Ook Normandië kan er heel wat van. Langs de kust vind je statige krijtrotsen afgewisseld met heel wat kiezelstranden. Een boottocht langs de Noordoostelijke kust is dan ook zeker een aanrader. Liever een echt zandstrand om een kleurtje op te doen? In het Noordwesten van de provincie vind je deze terug.

 

Etretat
© Pixabay.com

Rouen

De echte toerist kan niet om Rouen heen. De hoofdstad van de regio is een sfeervolle stad met een heel scala aan vakwerkhuizen en bezienswaardigheden. De Notre-Dame van Rouen en het fabuleuze Palais de Justice zijn zeker en vast dikke aanraders!


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo

D-Day

Je kan in Normandië simpelweg niet om de Tweede Wereldoorlog heen. Je kan in de streek dan ook op de eerste rij de invasie van Britse en Amerikaanse troepen herbeleven. De stranden die in deze bloedige periode van het menselijk ras het grootste strijdtoneel ter wereld vormden zijn vandaag de dag omgebouwd tot ware openluchtmusea die een bezoekje meer dan rechtvaardigen.

Gastronomisch genot

Leven als God in Frankrijk zonder een goed gevulde maag is natuurlijk onmogelijk. Gelukkig zal je in Normandië dan ook geen honger lijden. De specialiteit bij uitstek van de streek? Zeevruchten! Een korte trip langs de kust zal je al meteen leren hoe het komt dat net zeevruchten in Normandië de specialiteit bij uitstek zijn. Probeer de plateau de fruits de mer in een van de vele lokale restaurantjes en overtuig jezelf ervan: Normandië is echt leven als God in Frankrijk.