Ontsnappen richting zon: een winterzonvakantie

Nu de winter volop regeert en de temperatuur een felle duik neemt, snakken we allemaal naar warmere dagen. Dat hoeft echter geen droom te blijven. Zo kan je bijvoorbeeld bij Sunweb een heerlijke winterzonvakantie boeken. Geen dagen in de regen, maar onder een palmboom met een cocktail in de hand. Geen twintig lagen kleding aan moeten doen, maar gewoon een t-shirtje uit de kast nemen. Een winterzonvakantie biedt tal van voordelen. Waarom net in de winter een ticketje zon boeken?

Hotel Royal Atlas & Spa
© Sunweb.be

Een stukje nazomeren

De laatste jaren gaat de winter steeds later en later van start. Een winterzonvakantie is dan ook de ideale manier om nog even heerlijk na te zomeren. Bovendien is dit ook een periode waarin de temperaturen op de meeste vakantiebestemmingen ideaal zijn. Niet de bakoven van hartje zomer, maar wel gewoon een aangename temperatuur.


Familiekamers, animatie, dichtbij het strand, voor ieder wat wils ... Ontdek meer!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
All inclusive, heel veel zon en vooral sterke kortingen ... Ontdek meer!
Promo

Spelen met vakantiedagen

Het grote probleem met werken? Dat er op een jaar zo weinig vakantiedagen lijken te zijn! Een tripje met het gezin boeken en je lijkt ze allemaal al opgebruikt te hebben. Door te kiezen voor een winterzonvakantie kies je voor een vakantie die helemaal geen aanslag pleegt op jouw vakantiedagen. Het is een feestperiode met tal van feestdagen waarop het werk sowieso stilligt. Profiteer daar dan ook van. 25 december en 1 januari zijn alvast mooi meegenomen en heel wat werkgevers geven ook op oudjaar vrijaf. Dat zijn twee tot drie dagen waarvoor je helemaal niks op hoeft op te offeren!

© Sunweb.be

Kies voor meerdere vakanties

Heel wat landgenoten kiezen nog altijd voor de aloude formule waarbij ze één keer per jaar lekker lang op vakantie gaan. Een week of twee à drie richting de zon om de batterijen op te laden en de rest van het jaar af te tellen tot het weer zover is. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat dit niet per se de beste manier is om echt het maximale vakantiegevoel uit je jaar te halen. Meerdere korte vakanties tijdens het jaar zijn daar veel beter voor. Zo heb je altijd wel iets op korte termijn om naar uit te kijken en bovendien zie je een stuk meer van de wereld. Lijkt dat je wel wat? Bij Sunweb zijn er tal van leuke winterzonvakanties. Voor elk wat wils!


Familiekamers, animatie, dichtbij het strand, voor ieder wat wils ... Ontdek meer!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
All inclusive, heel veel zon en vooral sterke kortingen ... Ontdek meer!
Promo

Breek even de winter

Het is geen toeval dat mensen zich tijdens de wintermaanden toch altijd net iets ongelukkiger voelen. De vele donkere uren, het kale landschap en het slechte weer leiden al rap tot de winterblues. Het gekende fenomeen van de winterdepressie slaat elk jaar opnieuw ongemeen hard toe bij heel wat landgenoten. Met een winterzonvakantie werk je preventief tegen dat soort gevoelens. Een korte break richting de zon zorgt ervoor dat je even weg bent uit de neerslachtigheid. Bovendien is het een blij weerzien met de zon en de vitamine D die de zon met zich meebrengt. Het is dan ook niet overdreven om te stellen dat een winterzonvakantie gewoon gezond is. Waarom het dan ook niet doen?