Portes du Soleil: vakantievertier voor winter en zomer

Les Portes du Soleil is een van de grootste skigebieden ter wereld. Gelegen in zowel Frankrijk als Zwitserland is het bovendien ook een echt internationaal georiënteerd station. Het telt niet minder dan 12 verschillende skiresorts. De namen Avoriaz, Les Gets en Morzine klinken je vast en zeker bekend in de oren. Dit wintersportgebied bij uitstek is echter ook in de zomer een bestemming waar je zeker wat uren vertier kunt beleven: op en naast de latten! Wat is er dan te doen in Les Portes du Soleil?

Portes du Soleil

De Mont Blanc

Les Portes du Soleil ligt ingeklemd tussen de befaamde Mont Blanc en het minstens even befaamde meer van Genève. Een bezoekje richting de witte berg is dan ook een must voor iedere toerist die in de buurt vertoeft. De immers besneeuwde kroon van de hoogste Alpentop inspireert je ongetwijfeld tot heel wat mooie kiekjes of een leuke wandeltocht. Bovendien is de streek rond de Mont Blanc ongelofelijk goed geworden in extra animatie bieden voor de vele bezoekers die de koning van de Alpen jaarlijks met een bezoek vereren. Vervelen zal je je hier nooit!


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo

Het meer van Genève

We zeiden het al: het idyllische meer van Genève ligt aan de andere kant van Les Portes du Soleil. Als de Mont Blanc een bezoekje waard is dan is het meer van Genève dat zeker en vast. Het prachtige watergebied nodigt uit tot heel wat watersporten en het omringende landschap is op zijn minst even mooi. Lausanne, Genève en Montreux liggen rond het meer en zijn stuk voor stuk bestemmingen waar je meer dan één citytrip naartoe kunt plannen zonder het ooit volledig te leren kennen en te zien.

hotel

De natuur!

Een berggebied is altijd een ontstellend knap stukje natuur. Dat geldt zeker voor Les Portes du Soleil. De natuurliefhebber zal hier dan ook ongetwijfeld zijn gading vinden in een van de vele en schitterende wandel-en trektochten die de omgeving rijk is. Let er wel op dat je altijd duidelijk op de aangegeven paden blijft en niet op eigen houtje tracht de geheimen van het Alpenlandschap te ontsluieren: het gevaar loert immers in een klein hoekje. En je zult het zelf wel merken: de opgelegde paden zijn op zichzelf al knap genoeg om niet tot andere routes te verleiden.


Geniet van alle genoegens, die deze Franse regio te bieden heeft.
Promo
In de bergen of aan het strand? Bekijk hier alle accommodatie!
Promo
Adults only of met kinderen? Er is een stukje Frankrijk voor iedereen.
Promo

De wintersport!

De wintersportgebieden zijn vanzelfsprekend ook de kern van Les Portes du Soleil en de grootste aantrekkingskracht van het gebied. Op elk van de 12 skistations kan je elke mogelijke wintersport beoefenen op pistes die gaan van lekker lopend tot voor professionals. Of je nu een geoefende wintersporter bent of net je eerste stapjes zet in de wereld: Les Portes du Soleil geeft je alles wat je wilt. Voor verveling tussen het sporten door hoef je trouwens echt niet bang te zijn: je kan echt elke mogelijke manier van recreatie in het gebied benutten. Of je nu een golffanaat bent, graag voor een frisse duik in een waterpark gaat of liever gaat karten: de regio heeft het allemaal.

ski Portes du Soleil