Praag: parel van Tsjechië

Praag staat al sinds jaar en dag in zo goed als elk lijstje van mooiste steden voor een vakantieverblijf. Niet toevallig ook staat Praag steevast in de top van de meest bezochte steden van Europa. Het historisch centrum van deze stad, die de bijnaam De Gouden Stad heeft, staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar wat valt er dan zo allemaal te doen in Praag?

© Wikipedia

Karelsbrug

Een monument waar je gewoon niet omheen kan bij het bezoeken van de Tsjechische hoofdstad. De imposante en prachtige gotische Karelsbrug heeft meer dan zijn plek in deze charmante stad. De brug heeft een geschiedenis van meer dan 600 jaar en is een lust voor het oog. Nog meer dan dat zelfs: het is het onderwerp van lokale legendes. Vooral een goed idee om dit ’s avonds tijdens je vakantieverblijf te bezoeken.

Het Oude stadsplein

Het oude Stadsplein is het echte centrum van Praag. Dit indrukwekkende grote plein is zomaar eventjes 9.000 m² en biedt een thuis aan het stadhuis, talloze paleizen, bewonderaars en de bekende Sint-Nicolaaskerk.


3- tot 5-sterrenaccommodatie met tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Prachtige architectuur, gezellige straatjes, kuieren en winkelen! Bekijk het aanbod.
Promo

De Praagse Burcht

De Praagse Burcht ligt op een heuvel in de stad en is al om één enkele reden een must see voor elke toerist: met zijn 7,5 ha is deze burcht, die roots heeft tot de 9de eeuw, de grootste ter wereld. Iedere stap in de Praagse Burcht neemt je verder terug in de tijd. Het is ook hier dat je heel wat van de authentieke bouwwerken van de stad terug kunt vinden. Om er maar enkele op te noemen: de Sint Vituskathedraal en diverse kerken en paleizen.

Nationaal Theater

Het meest bekende theater van Tsjechië, en één van de beste ter wereld, werd gebouwd in 1868. Vreemd genoeg liet de eerste voorstelling op de planken van dit theater op zich wachten tot 1883. Als je zin hebt in wat extra cultuur of gewoon een ontspannend avondje uit in Praag dan is het Nationaal Theater een goede bestemming.

© Pixabay

Het dansende huis

Het dansende huis is misschien wel het meest bijzondere stuk architectuur in Praag. Dit huis heeft van op afstand wat weg van een dansend stel en is alleen al daarom bijzonder te noemen. Wat het allemaal nog een stuk beter maakt? Dat het dansende huis midden tussen de barok en Art Nouveau panden te vinden is.

Petřin Uitkijktoren

De Petřin Uitkijktoren kan je terugvinden in één van de oudste wijken van de stad, de Malá Strana. De uitkijktoren is eigenlijk een kleine kopie van de Eiffeltoren en werd vroeger gebruikt als observatietoren en ook als zendmast. Vandaag de dag is het echter voornamelijk een toeristische attractie die een prachtig zicht biedt op de stad.


3- tot 5-sterrenaccommodatie met tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Prachtige architectuur, gezellige straatjes, kuieren en winkelen! Bekijk het aanbod.
Promo

De sfeer

De grootste reden om een vakantieverblijf in Praag te overwegen? De charmante, haast magische sfeer die er in de stad hangt. Praag is een stad die leeft en constant lijkt te baden in geluk. Een gevoel dat haast niet uit te leggen is: je moet het ervaren.