Tips voor uw trip naar Barcelona

Al sinds jaar en dag is het Spaanse Barcelona erg in zwang bij reizigers over de hele wereld. Dit resulteert in een immense jaarlijkse toestroom van toeristen van over de hele wereld die graag de sfeer in het immer zonnige Barcelona willen opsnuiven. Terecht uiteraard, want Barcelona biedt niet enkel een prachtige architectuur, maar ook een rijke uitgaans- en winkelscène waar iedereen steeds vindt wat hij zoekt. Bent u zelf dus nog op zoek naar een fijne bestemming om deze zomer naar af te reizen? Overweeg dan eventueel Barcelona, in dit artikel vindt u alvast enkele tips om een zorgeloos verblijf tegemoet te gaan of om u te verleiden als u nog niet gekozen heeft.

spanje barcelona strand 1

Een habitat waar ieder zich thuisvoelt
Een van de meest heerlijke voordelen die Barcelona biedt tegenover het grijze en regenachtige Vlaanderen, is uiteraard haar natuurlijke omgeving. De aan de Middellandse Zee gelegen stad is niet alleen bijzonder zonnig, maar biedt haar bezoekers ook de kans om pootje te baden of te zonnen aan de kustlijn die aan het begin van de jaren negentig volledig heraangelegd werd en meer dan vier kilometer lang is. U zal er niet alleen zijn om gebruik te maken van de fijne restaurants, bars en hygiënische douchecabines: meer dan 7 miljoen mensen komen er jaarlijks over de vloer! Onder de heerlijke Spaanse zon is echter iedereen bijzonder op zijn gemak.


Uitstekende accommodatie met tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Gratis verblijf voor kinderen, gratis wifi, bruisende vakantie! Bekijk het aanbod.
Promo

Een hart voor de sportliefhebber
Naast het rijke uitgaanscircuit heeft Barcelona ook op een andere manier een hart voor de rasechte bon vivant. Zo bevindt in de stad, en dat is niet bepaald een staatsgeheim, een van de mooiste voetbalstadions ter wereld waar ook nog eens een van de meest gelauwerde clubs speelt. FC Barcelona met eigen ogen aan het werk zien is een kans die u niet onaangeroerd mag laten en een bezoek aan het stadion is een beleving op zich. Daarnaast is er ook een jaarlijkse (halve) marathon die tijdens de zomer gelopen wordt en u de kans biedt te tonen wat u in uw mars heeft als sportieveling. Tenslotte is ook het Palau Sant Jordi, dat met oog op de Olympische Spelen gebouwd werd, een stukje geschiedenis dat het bezoeken waard is en waar regelmatig evenementen plaatsvinden.

spanje barcelona hotel zwembad 1

Een keuken om u tegen te zeggen
Een van de voordelen aan een trip naar Barcelona als liefhebber van de gastronomie, al gaat deze niet zo goed samen met het eerder vernoemde hart voor sport, is dat de Spaanse keuken floreert als nooit tevoren. Er worden op de kop toe vier maaltijden per dag genuttigd en deze verschillen erg van de eigen Vlaamse keuken. Daarnaast kan ook de (hobby)kok in u zich volledig uitleven op de lokale markten waar streekproducten verkocht worden die uw eigen culinaire vondsten naar een hoger niveau zullen tillen. Geen zin om zelf te koken? Of het nu gaat om de Catalaanse haute cuisine of de bijzondere mediterraanse keuken: er is voor ieder wat wils.
Op een onvergetelijke trip, aldus!

spanje barcelona dorp 1