Turijn: zeker een kans waard

De Italiaanse stad Turijn kan je terugvinden in het midden van de regio Piëmont in het noordwesten van Italië. De stad ligt aan de rivier de Po en is voornamelijk bekend omwille van zijn alomtegenwoordige voetbalclub: Juventus. Turijn, in Italië zelf Torino genoemd, heeft echter zo veel meer te bieden. Het oude centrum is adembenemend knap en de stad heeft ook heel wat moderne troeven. Waarom zou je exact een citytrip richting Turijn in een leuk hotel aldaar overwegen?

© Pixabay

De lijkwade van Turijn

De lijkwade van Turijn moet zowat het meest bekende religieuze artefact ter wereld zijn. Dit linnen doek zou een beeltenis bevatten van Jezus Christus. Of het echt een authentiek artefact is laten we in het midden maar wat wel zeker is: een bezoekje aan de lijkwade is de moeite meer dan waard. Je kunt hem terugvinden in de kathedraal van Sint Johannes de Doper.

Palazzo Reale

Het Palazzo Reale is het koninklijk paleis van Turijn dat gebouwd werd in de 16de eeuw en, logischerwijze, de residentie was van de koninklijke familie. Het erfgoed onderging in de eeuwen nadien allerhande aanpassingen en moderniseringen waarbij tal van bekende kunstenaars en architecten hun duit in het zakje deden. Het paleis staat dan sinds 1997 ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en is het hele jaar door te bezoeken.


Comfortabele kamers, uitgebreide faciliteiten, leuke animatie en toffe activiteiten!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Tal van voordelen en interessante promoties, gratis verblijf voor kinderen, wifi, ...
Promo

Museo Egizio

Echte cultuurliefhebbers kunnen dit museum absoluut niet links laten liggen. Hier kom je alles te weten wat je ooit wou weten over Egyptische archeologie en antropologie. Het blijft niet enkel bij theorie: in het museum vind je ook echte artefacten zoals het altaar van Isis en een beeltenis van koning Thoetmosis III.

De dom van Turijn

De dom van Turijn werd reeds in de 15de eeuw gebouwd en is gewijd aan Johannes de doper. Lange tijd vervulde de dom, als rasechte rooms-katholieke kerk, een bijzonder belangrijke functie in het christendom. Zo was het een tijdlang een echt bedevaartoord. Hier wordt onder andere de lijkwade van Turijn bewaard maar de dom zelf is ook geen te onderschatten publiekstrekker.

© Good Free Photos

Teatro Regio di Torino

Trek in een avondje buiten het hotel? Zoek het dan niet verder dan het Teatro Regio di Torino. Gelegen aan de Piazza Castello is dit theater met voorsprong het mooiste van Turijn en omstreken. Bij de bouw was het theater dan ook bedoeld als een plek van pure luxe die zeer klassiek werd ingericht. Ondertussen zijn er toch wel wat moderniseringen doorgevoerd en werd het theater nieuw leven ingeblazen. Als je op bezoek bent in Turijn en graag een voorstelling meepikt is dit de plek om te zijn.


Comfortabele kamers, uitgebreide faciliteiten, leuke animatie en toffe activiteiten!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Tal van voordelen en interessante promoties, gratis verblijf voor kinderen, wifi, ...
Promo

Juventus

Turijn zou Turijn niet zijn zonder de bekende voetbalclub Juventus. Juventus is niet alleen de meest succesvolle voetbalclub van Italië maar ook een waar monument. Een bezoekje aan het stadion van deze grootmacht mag dan ook niet ontbreken in de planning van de activiteiten. Het indrukwekkend stadion biedt een prachtige tour aan en als afsluiter kan je nog even wegdwalen in het museum van de ploeg.

Zin gekregen in een citytrip in Turijn? Zoek dan snel een leuk hotelletje en verdwijn!