2 keer camperroute door België

Op vakantie in eigen land is zo gek nog niet. De zomers zijn steeds warm en dichtbij huis is er ook van alles te beleven. Extra leuk wordt het in een mobilhome. Heb je die nou niet zelf, dan kan je ook een mobilhome huren.

Camper op weg
© Unsplash.com

Route 1 – Van oost naar west

De eerste camperroute loopt van Gent naar Dinant. Rijd niet direct weg, maar neem even de tijd om Gent te bezoeken. Gent heeft een gezellig centrum met leuke terrasjes en straatjes. Ook leuk om te bezoeken zijn de burcht Gravensteen en het ‘huis Alijn’, een soort hofje met een aantal huisjes waar allerlei ambachten worden uitgeoefend. Wil je een nachtje in Gent blijven, ga dan naar Camping Blaarmeersen.

Na Gent rijd je door naar Melle, Zottegem en Geraardsbergen. Bezoek hier het museum dat vol met mannekes en vrouwkes pis staat. Super leuk om te zien. Vervolg daarna je weg of overnacht op de camperplaats bij jeugdherberg ’t Schipken. Rijd dan door naar Enghiem, Soignier, Braine-le-Comte en Ronquières. Hier vind je het “Hellend vlak van Ronquières”. Bijzonder om te zien, vooral als er net een schip door moet. Bezoek in Thuillies nog een rommelmarkt en eindig je dag op de camperplaats bij “les Lacs de l’Eau d’Heure”.

Dinant laatste bestemming. Laat je camper achter op de camperplaats aan de Meuse, vanaf hier kun je het stadje gaan bekijken.

Stad
© Unsplash.com

Route 2 – Door de Ardennen

De route start in La Roche-en-Ardenne, waar je direct blijft overnachten om van de omgeving te genieten. In het centrum van la Roche-en-Ardenne vind je leuke winkelstraatjes. Ook vind je hoog boven het stadje een kasteel. Breng ook een bezoekje aan het oorlogsmuseum en het monument met een Amerikaanse tank. Hier leer je meer over de 2e Wereldoorlog en hoe het in deze regio is geweest.

Na La Roche-en-Ardenne rijd je door naar Durbuy, een haast nog mooier stadje aan de rivier de Ourthe. Neem de tijd om het plaatsje te bekijken en strijk neer bij een van de vele leuke restaurantjes. Ook hier vind je een kasteel. In de omgeving van dit kasteel kan je heerlijk wandelen. Overnachten kan op camping Domaine Chateau de Dieupart in Aywaille.

Rijd daarna door naar Luik, voor de grote zondagsmarkt langs de Maas. Hier vind je van alles dat je maar nodig kunt hebben en kijk je je ogen uit. Aan de Maas vind je ook Cafe Lequet, waar je de beste Boulets Sauce Lapin van heel Luik kunt eten.

Weiden
© Unsplash.com

Tips

Je kunt deze routes ook achter elkaar aan plakken, zodat je een wat langere route rijdt. Je kunt er ook je eigen variatie van maken door tussenstops toe te voegen of weg te laten. Extra leuk is het wel als je rijdt op snelwegen vermijden. Zo kom je over de mooiste wegen en langs de mooiste plekken.