Hoe houd jij je huis veilig tijdens je vakantie?

Nu de vakantieperiode voor de deur staat, ben je waarschijnlijk in een goede stemming en volop aan het voorbereiden op je vakantie, waar ook ter wereld. Er zijn dan ook veel zaken die geregeld moeten worden, zoals koffer inpakken, paspoort regelen en je inlezen in je vakantiebestemming. Dit levert natuurlijk de nodige vakantiepret op, maar denk je ook na over je huis? Je huis laat je tijdens je vakantie achter. Daarbij heb je geen overzicht wat er allemaal rondom je huis aan het gebeuren is. Je huis kan ten prooi vallen aan inbrekers, maar er kunnen ook ongelukken gebeuren, zoals kortsluiting of zelfs brand. Is het mogelijk om je huis tijdens je vakantie in de gaten te houden?

Beveiliging huis
© Pixabay.com

Goede camerabeveiliging

Het is inderdaad mogelijk om vanaf het strand aan de andere kant van de wereld je huis in de gaten te houden. Dit doe je door een wifi camera of meerdere wifi camera’s in of rondom je huis te plaatsen. Het voordeel van camera’s aan de buitenzijde van de woning is dat het een preventieve werking heeft. Inbrekers die een camera bij de voordeur zien hangen, zullen in veel gevallen je huis overslaan, want ze willen natuurlijk niet betrapt worden. Mocht er toch ingebroken worden en je hebt ook binnenshuis een camera, dan kun je ze goed op beeld vastleggen. Als de camera of aangebrachte sensoren beweging in je huis waarnemen, dan wordt er automatisch een berichtje naar je smartphone gezonden. Jij kunt op je vakantieadres dan direct live meekijken met de camera in je huis en eventueel actie ondernemen, zoals familie of de politie inschakelen.

Beveiliging huis
© Pixabay.com

Bescherm je huis tegen brandgevaar

Je huis kan bloot staan aan gevaren zonder dat het je eigen schuld is. De bliksem kan inslaan of elektriciteit kan om welke reden ook kortsluiting veroorzaken. In het ergste geval ontstaat er dan brand. Een rookmelder kopen is dan zeker aan te raden. Ook als je niet op vakantie gaat, is een rookmelder in huis altijd verstandig. Rookmelders kunnen je op tijd waarschuwen als er brand is ontstaan, bijvoorbeeld als je ligt te slapen. Er zijn tegenwoordig ook slimme rookmelders. Deze rookmelders kunnen je dus ook waarschuwen als jij op vakantie bent. Je krijgt dan een melding op je smartphone. Heb je een camera in je huis, dan kun je direct meekijken of er daadwerkelijk brand is en direct vanaf je vakantieadres hulpdiensten inschakelen. Een slimme rookmelder voorkomt dus dat je huis totaal wordt verwoest door brand, doordat jij op de hoogte blijft van alle meldingen.

Beveiliging huis
© Pixabay.com

Goede veiligheidssloten

Goede veiligheidssloten zijn een must als jij langere tijd van huis bent. Een goed slot vormt de basis die de veiligheid van je huis garandeert. Dit moeten wel goede sloten zijn. Kies daarom voor SKG gecertificeerde sloten. Stichting SKG keurt sloten op inbraakgevoeligheid en als een slot door de strenge keuringen komt, wordt het gecertificeerd. Het doel van SKG sloten is, om inbrekers zoveel mogelijk tijd kwijt te laten zijn aan het forceren van het slot. Bij een 1 ster SKG slot is dit minimaal drie minuten en bij een 3 sterren SKG slot is dit 5 minuten. Een doorsnee inbreker, zal als het slot na één minuut nog niet is geforceerd, ermee ophouden. Met SKG sloten in je huis kun jij tenminste ontspannen op vakantie gaan.