42 unieke en minder bekende belevenissen in Spanje

Spanje is niet voor niets een enorm populaire vakantiebestemming. Bruisende steden, adembenemende natuur, veel zonuren, parelwitte stranden en een heldere zee, heerlijk eten, veel cultuur, vriendelijke spanjaarden en een prachtige taal.
In dit prachtige land is zoveel te ontdekken en te beleven dat u er altijd wel uw vakantiebestemming van kunt maken. Om alvast in vakantiestemming te komen, brengen wij u niet de bekende highligts, maar de minder bekende pareltjes van Spanje onder uw aandacht. Lees alles over onze 42 ontdekkingen op uw gemak in dit digitale magazine.

© Spanish Tourist Board

Adembenemende natuur

Sprookjesachtig en betoverend, dat zijn de prehistorische laurierbossen in het Garajonay National park op het Canarische eiland La Gomera. Het staat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De vele waterbronnen, beken en weelderige vegetatie doen denken aan het Tertiar, een geologisch tijdperk van 66 miljoen jaar geleden. Hier kunt u soms de geheime fluittaal van de inwoners van Gomera opvangen.
(Spanje telt overigens met 52 stuks de meeste UNESCO biosfeerreservaten ter wereld)

De paarsbloeiende en heerlijk ruikende lavendelvelden in Brihuega zullen u ongetwijfeld bedwelmen. Het wordt hier ook wel de Spaanse provence genoemd. Wanneer u dit gebied in juli bezoekt, worden er rondom de lavendelbloei tal van activiteiten georganiseerd.


Ontdek alle ideeën in het online magazine
Promo
Bezoek de website Spain.info voor oneindig veel inspiratie
Promo
Doe mee aan de fotowedstrijd en win tal van prijzen!
Promo

Outdooractiviteiten

Wanneer u goesting in een uitdagende vakantie heeft, komt in Spanje volop aan zijn trekken. Het Parque Natural del Alto Tajo is een grote speeltuin voor durfals. Hier kunt u duiken, raften, klimmen, kanoëen in het indrukwekkende landschap met canyons, kloven en imposante kliffen.

Wie van mountainbiken houdt, moet beslist gaan fietsen in de halfwoestijn van Bardenas Reales. Hier beleeft u een epische tocht tussen eroderende rotsformaties.

Niets zo mooi als de onderwaterwereld. Zeker die bij de zeebedding van Cabrera. Voor de fervente duikliefhebber is het een waar en haast eindeloos paradijs. Geniet van het schouwspel van een van de best bewaarde zeebodems van Spanje. Sta oog in oog met octopussen, karetschildpadden of dolfijnen en niet te vergeten talloze kleurrijke vissen.

© Spanish Tourist Board

Wandelparadijs

In een van de twintig aangeschakelde wandeletappes, elk met een lengte die varieert van 14 tot 34 kilometer, ontdekt u het hinderland van de Costa Blanca. Geniet onderweg van de locals, de gastronomie en de fantastische flora en fauna.

Wandelaars, fietsers en ruiters kunnen een prachtig traject op Menorca afleggen. Het historische ridderpad uit 1130 voert langs oude herenboerderijen, forten en wachttorens.

© Spanish Tourist Board

De innerlijke mens

Spanje staat bekend om haar tapas, paella, ham, cider en heerlijke wijnen.
Ontdek in Catalonië de oudste wijnroute van het land en doe met een elektrische deelwagen 13 wijnhuizen aan of breng een bezoek aan Murcia, de gastronomische hoofdstad van 2021. Deze regio is ook bekend om zijn vis- en schaaldieren.
Voor een sublieme paella moet u El Palmar in Valencia bezoeken.

Voor de beste Spaanse cider (sidra) reist u af naar Noord-Spanje, Baskenland. Cider is misschien wel het meest ambachtelijke product van Spanje en een heerlijke alternatief voor cava.

Perfect bereikbaar

Waar uw interesse ook naar uitgaat, met 21 directe verbindingen tussen België en Spanje reist u eenvoudig naar de regio van uw voorkeur. In Spanje zelf kunt u eventueel een auto huren. Voor het reizen tussen de grote steden kun u prima per trein reizen. Spanje heeft een uitgebreid netwerk voor hogesnelheidstreinen. Een aanrader is de Renfe Spain Pass, waarmee u per hogesnelheidstrein verschillende Spaanse Steden kunt aandoen.

Buen viaje!