De perfecte staycation in eigen tuin

Kies je ervoor om dit jaar de zomer thuis door te brengen? Je wilt dan natuurlijk wel optimaal genieten van je mooie tuin tijdens de warme zomerdagen. Maar hoe creëer je de perfecte staycation plek in je eigen tuin? Lees snel verder en kom daarachter.

© Keessmit Tuinmeubelen

Maak de tuin klaar voor de zomer

De eerste stap is om je tuin summer-proof te maken. Maai het gras, haal het onkruid weg en zet exotische planten en bloemen in de tuin. Dan krijg je gelijk het gevoel alsof je op een tropisch eiland ergens ver weg bent. Om goed beschermd te blijven tegen de zon, moet je je altijd insmeren met zonnebrand. Daarnaast is het ook belangrijk om een schaduwplek te hebben in de tuin. Zet een parasol in de tuin of hang een schaduwdoek op. Zo ben je beschermd tegen de zon én kan je alsnog buiten zitten als het in de zon te warm wordt.

Heerlijk loungen

De vakantie is er om helemaal tot rust te komen. Daarom zijn tuinmeubelen die goed zitten en liggen erg belangrijk. Zittend op een tuinstoel met de voeten op een voetenbankje genieten van de zon. Of ga op een comfortabele tuinbank liggen met een kussen in de rug. Doe je ogen dicht en het voelt net alsof je op het strand ligt.

© Keessmit Tuinmeubelen

Maak er een gezellige sfeer van

Ook thuis wil je een gezellige sfeer en vakantiegevoel creëren. Hang leuke slingers, lampjes en lampionnen op en kleed je loungeset of tuinset aan met kussens in allerlei felle kleuren. Felle kleurtjes zorgen namelijk voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Om het ultieme knusse en rustgevende gevoel te krijgen, is dé tip om een vuurtje of gaslantaarn aan te steken. Kijkend naar de flikkerende vlammen kom je helemaal tot rust na een warme dag.

Zwemmen in je privé zwembad

Een zomervakantie zonder zwembad is toch eigenlijk geen vakantie? Lekker afkoelen in je privé zwembad in de eigen achtertuin. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook zeker voor de volwassenen. Dobberend op een luchtbed in het water in gedachten verzonken. Ga jij voor een opblaasbaar zwembad of voor een ingebouwd zwembad?

© Keessmit Tuinmeubelen

Heerlijk eten en drinken

Ga tijdens je staycation zoveel mogelijk buiten dineren. De vakantie is ook het ultieme moment om nieuwe recepten uit te proberen en lang in de (buiten)keuken te staan. Probeer buitenlandse gerechten uit en maak verfrissende cocktails of mocktails. Tot slot is natuurlijk de barbecue ook niet te missen. Een lekker koud drankje erbij en het vakantiegevoel is compleet. Fijne vakantie!