Cruise naar de Noordpool

Wanneer je op een cruise gaat heb je vandaag de dag gigantisch veel keuzes. Je kunt bijvoorbeeld voor grote cruises kiezen waarbij je over de oceaan vaart en zelfs meerdere continenten aan doet. Maar je kunt ook met een riviercruise mee gaan. Een misvatting is dat cruises altijd richting warme oorden gaan. Bij Silversea kun je namelijk ook ‘gewoon’ een cruise naar de Noordpool boeken. Dat is een onvergetelijke ervaring waarbij je natuurwonderen ziet die zo indrukwekkend zijn dat je alleen maar met open mond toe kunt kijken. Eigenlijk moet iedereen dit bijzondere deel van onze wereld eens bezocht hebben en met Expeditie Spitsbergen is dat dus mogelijk!

Kristiansund Noorwegen
© Flickr.com

Vaste prijs
Bij Silversea weet je in ieder geval precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vaste prijs voor de cruise door de bevroren landschappen en daar zit alles bij in . Je wordt met een chartervlucht direct naar de boot gebracht en vanaf dan hoef je eigenlijk alleen maar te zitten en te genieten. Je gaat op pad met deskundigen en experts die je meenemen naar de mooiste plaatsen in dit bevroren land. Ook de excursies en activiteiten die je vanaf het cruiseschip doet zijn inbegrepen bij de prijs. Daarbij ga je bijvoorbeeld met de Zodiac slecht bereikbare gebieden in waar je heel dichtbij bijzondere dieren kunt komen als ijsberen en walrussen. Natuurlijk wordt er aan boord zelf goed voor je gezorgd. Je betaal voor een verblijf op basis van een all-inclusive formule. Dat betekent dat je alles kunt eten en drinken zonder daarvoor extra voor te hoeven betalen, inclusief alcoholische dranken. Verder kun je aan boord gebruik maken van de WiFi verbinding om je ervaringen via social media te delen en zijn de fooien ook bij de prijs inbegrepen.


Op zoek naar een all inclusive, een ‘boutique’ cruise en een ongeëvenaarde vakantie?
Promo
Cruise met deze kleine, intieme en gastvrije schepen tot in het hart van de wereld.
Promo
Klaar voor een wereldexpeditie of liever dichtbij huis? Bekijk het volledige aanbod.
Promo

Verschillende cruises
Er zijn overigens verschillende cruises beschikbaar van Silversea in dit bijzondere gebied. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vijfdaagse cruise van Longyearbyen naar Kristiansund waarbij je langs verschillende natuurlijke hoogtepunten komt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diverse fjorden zoals Melfjord en Tysfjord. Je komt echter ook langs andere hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen wanneer je hier bent. De cruise voert je bijvoorbeeld langs Bear Island waar de kans op het zien van ijsberen aanzienlijk is. Verder kom je langs de Vega archipel, Spitsbergen en natuurlijk Hartstad. Je kunt ook kiezen voor een cruise in omgekeerde richting waarbij je ook andere bestemmingen aandoen. Hoogtepunten van deze cruise zijn het Visten National Park en de Gverstappen eilanden. Ook hier breng je overigens een bezoek aan Bear Island. De derde mogelijkheid bij deze aanbieder is een cruise van Longyearbyen naar Tromso. Ook deze cruise duurt vijf dagen en je bezoek onder andere Kirkenes, De Noordkaap, Gverstappen eilanden en Bear Island.

Tromso
© commons.wikimedia.org

Luxe suites
Aan boord ben je van alle gemakken voorzien en word je begeleid door professionele reisleiders en natuurdeskundigen. Je kunt bij elke cruise kiezen uit twee verschillende kajuiten: een gewone en een luxe uitvoering. Voor dat laatste betaal je iets meer maar dan geniet je ook van meer comfort en luxe.


Op zoek naar een all inclusive, een ‘boutique’ cruise en een ongeëvenaarde vakantie?
Promo
Cruise met deze kleine, intieme en gastvrije schepen tot in het hart van de wereld.
Promo
Klaar voor een wereldexpeditie of liever dichtbij huis? Bekijk het volledige aanbod.
Promo