Culinair genieten in Kitzbühel tijdens de culinaire wandelweek

Van 14 tot 22 september 2019 vindt op het einde van de zomervakantie in Kitzbühel de Culinaire wandelweek plaats. In die paar dagen worden de gastronomische specialiteiten van de regio geserveerd met een waaier van allerhande top gerechten. Themadagen, gecombineerd met wandelingen, leiden je doorheen de Kitzbüheler bergen met de Hahnenkamm en de Kitzbühler Horn als grote blikvangers. Gastronomie staat in die periode centraal en kan je Bourgondisch genieten van de hoogstandjes die Kitzbühel ongetwijfeld te bieden heeft naast het wandelparadijs.

Culinair Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Wat je zeker moet proeven tijdens de culinaire week

Gelukkig zijn overheerlijke ervaringen van boer tot bord het hele jaar door beschikbaar in Tirol in rustieke Alpen hutten en eetgelegenheden op de berg, in traditionele landelijke herbergen en in bekroonde restaurants met gerenommeerde koksmutsen. Van “Wienerschnitzel” tot “Tiroler Gröstl” met een gebakken ei over kaasnoedels in stevige runderbouillon: de regio rond de wereldbekende Hahnenkamm is een geweldige plek om je gastronomisch te laten verwennen met zorgvuldig uitgekozen aangepaste wijnen. De eetgelegenheden met de belangrijkste Tiroler gerechten kan je herkennen aan het logo “Tiroler Herberg”, dat op hun menu’s lokaal geteelde producten aangeeft. Deze restaurants streven er niet alleen naar om gasten te verwelkomen met de op maat gemaakte Tiroolse gastvrijheid. Ze kopen ook groenten en vlees van lokale boeren.


Genieten van de zomer, de zon, het goede leven, ... Dat doe je in Kitzbühel. Dit is jouw zomervakantie!
Kitzbühel is lekker eten en culinaire hoogtepunten beleven. Ontdek de gastronomie van de streek.
Voor uitgaansgelegenheden allerhande moet je ‘s zomers in Kitzbühel zijn. Bekijk het evenementenaanbod.

Wienerschnitzel

Het klinkt als een refreintje dat helemaal is afgezaagd, maar éénmaal tijdens je verblijf moet je een originele Wienerschnitzel bestellen in Oostenrijk. Voor de culinaire kenners bestaat de schnitzel, gebakken in frituurvet, uit kalfsvlees en niet uit varkensvlees. Zo kan je meteen een originele schnitzel onderscheiden van de tweede keuze schnitzel. Wie deze volumineuze lap verorbert, heeft meteen vitamine B in zijn lichaam voor de hele week.

Knödeln

Knödels – in het Nederlands vrij vertaald als noedels – is een nationale Oostenrijkse specialiteit. Kleverige, natte deegballen met als basis ingrediënten ei en brood kan je vinden in alle maten. Soms worden de ballen met de grootte van een tennisbal ook plat geslagen als ze worden geserveerd en heten ze Plattknödeln. Meestal worden die noedels in soep als een soort garnituur geserveerd.

Worst

Worst vind je overal langs de straatkant als je in Tirol je vakantie doorbrengt. Foodtrucks die een gerecht uit het vuistje verkopen met een broodje en een worst met mosterd. Naast de bekende Kitzbüheler worst, gemaakt van half runds- en half varkensvlees, hebben de Tirolers ook hun specialiteit gemaakt van hertenworst. Je kan het overal vinden en het is een goedkoop tussendoortje.

Culinair Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Schüttelbrot

Tijdens de zomervakantie is er elke zaterdag een “Genussmarkt”. Een culinaire bazaar waar lokale handelaars etenswaar verkopen, waaronder Schüttelbrot. Het is een rond, flinterdun brood en heel krokant in de oven gebakken. Wie liefhebber is van anijssmaak, gaat dit heel lekker vinden.

Kaiserschmarrn

Het ziet er misschien niet uit, maar het is overheerlijk. Kaiserschmarrn is een soort pannenkoek die helemaal versnipperd is. Meestal wordt hij opgediend met appel of met ander fruit. Een overheerlijk nagerecht voor de fijnproevers die van zoete gerechten houden.