De 5 beste redenen om Amsterdam te bezoeken

De 5 beste redenen om Amsterdam te bezoeken

Op zoek naar een stedentrip, maar je wil niet te lang reizen? Dan is Amsterdam een perfecte keuze! De Nederlandse hoofdstad is vanuit België makkelijk te bereiken met de trein of wagen en toch heb je het gevoel echt op reis te zijn. Twijfel je nog? Dan geven we je nog vijf extra redenen waarom Amsterdam echt op je lijstje moet staan.

© pixabay.com

1. Amsterdammers zijn leuke mensen

Amsterdam is een leuke stad en voor een groot deel komt dat door de mensen die er wonen. Amsterdammers zijn typische Nederlanders en dan ook erg sociaal. Heb je nog geen accommodatie in gedachten voor je stedentrip, dan raden we zelfs een Airbnb aan. Dit is een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Je buitengesloten uit je Airbnb? Zoek dan gewoon even op slotenmaker Amsterdam.

2. De Grachten

De grachten van Amsterdam zijn de blikvanger van de stad en een boottochtje moet dan ook zeker op je planning staan. Ook erg leuk is om te wandelen langs de grachten, want deze zijn vaak de plaats waar het meest te doen is.

3. Fietsen

Weet je wat ik nooit echt leuk vindt aan hoofdsteden? Het drukke verkeer. In Amsterdam heb je dat probleem niet. Of toch niet op die manier. Amsterdam wordt niet voor niets de fietshoofdstad van de wereld genoemd. Fietsen is dan ook de beste manier om de stad te verkennen. Huur een fiets en meng je onder de lokale bevolking tijdens je ontdekkingstocht.

© pixabay.com

4. De Musea

Cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in Amsterdam. Met musea zoals het Rijksmuseum, Van Gogh museum, het Anne Frankhuis, … kun je makkelijk enkele dagen vullen. Het Van Gogh museum heeft een collectie van meer dan 200 schilderijen van de grootmeester. Ook het Rijksmuseum telt een uitgebreide collectie van enkele van Nederland´s bekendste schilders. Het Anne Frankhuis is dan weer een bezoek waard door wie zich graag verdiept in de oorlogsgeschiedenis.

5. Het eten

Als Belg weten we maar al te goed wat lekker eten is met onze frieten, chocolade en wafels, maar ook in Nederland kunnen ze er wat van. Nederland is niet alleen gekend voor misschien wel de beste kaas ter wereld, maar je kunt ook geen winkel buitenkomen zonder een voorraad stroopwafels te hebben gekocht. Ook erg lekker is de Nederlandse drop! Of wat dacht je van poffertjes of bitterballen? Ben je eerder op zoek naar echte gerechten, dan vind je in de Nederlandse hoofdstad maar liefst twaalf sterrenrestaurants. Foodies zullen dus niet snel ontgoocheld zijn met een stedentrip Amsterdam.