De ideale fietsendrager voor je fietsvakantie

Waar we normaal gesproken al lang en breed aan het plannen zouden zijn voor een vakantie naar een verre bestemming, is dat dit jaar totaal anders. Laat je niet weerhouden door de Coronacrisis om toch een leuke zomer te hebben met een ultiem vakantiegevoel. Want vakantie, dat hoeft helemaal niet in het buitenland te zijn. Plan een heerlijke trip in eigen land, en stippel de perfecte fietsroute uit. Met een fietsendrager dak of een andere fietsendrager ben je op ieder moment startklaar om te vertrekken met je fietsen.

© pixabay.com

Vakantie in eigen land

Nederland heeft zoveel moois te bieden, dat deze crisistijd de ideale tijd is ons land eens beter te leren kennen. De mooie landschappen, de prachtige kust, de uitgestrekte weilanden en boomgaarden. De beste manier dit allemaal te ontdekken is op de fiets. Om heel Nederland te leren kennen op de fiets, en niet alleen de omgeving bij jou om de hoek, moet je je fietsen mee kunnen nemen met de auto. Daarvoor zijn verschillende opties mogelijk. Houd rekening met een aantal dingen bij de aanschaf van een fietsendrager, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent.

De passende fietsendrager

Het eerste waar je over na moet denken voor je een fietsendrager aanschaft, is hoe je de fietsendrager wilt en kunt monteren. Heb je een trekhaak, dan is een trekhaak fietsendrager de beste optie. Deze fietsendragers hebben ingebouwde verlichting voor de kentekenplaat en zijn eenvoudig te monteren. Niet alle auto’s hebben een trekhaak, maar niet getreurd. Er zijn genoeg alternatieve mogelijkheden om toch je fiets mee te kunnen nemen op vakantie in eigen land. Zo bestaand er dakdragers waarmee je de fietsen eenvoudig op het dak kunt vervoeren. Vooral voor lichte fietsen zoals mountainbikes is dit een goede oplossing. Daarnaast zijn er achterklepdragers. Een achterklep fietsendrager monteer je op de achterklep van je auto en is een uitstekende oplossing voor auto’s zonder trekhaak. Bekijk goed hoeveel fietsen je mee wilt nemen op vakantie, en bestel de passende fietsendrager. Dankzij de vele opties voor fietsendragers is er altijd een optie die past bij jouw wensen en auto.