Must-visits met de camper in Australië

Australië heeft zoveel moois te bieden als je een camperreis maakt. De natuur kent een grote variatie en doet je van de ene verbazing in de andere vallen. Zo zijn er ook bruisende steden die een bezoek waard zijn. Een camperreis in Australië is als je echt veel van het land wilt zien te combineren met binnenlandse vluchten. Dat is een van de opties bij een camper huren Australië. Houd je het liever bij een bepaald deel van Australië om rond te trekken dan is dat natuurlijk ook prima. Ook dan zijn er natuurlijk must-visits als je in Australië een camperreis maakt. Bekijk maar eens welke plekken zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

© pixabay.com

Uluru in Kata Tjuta National Park

Uluru is een van de bezienswaardigheden die indrukwekkend zijn. Uluru is een gigantische rode rots en staat bekend als het symbool van Australië. Het is een van de natuurlijke wonderen en reizigers komen hier ook wel om het als spirituele plek te bezoeken. De rots ligt overigens in Kata Tjuta National Park waar nog veel meer moois te bewonderen is.

Great Barrier Reef

Een van de andere must-visits met de camper in Australië is de Great Barrier Reef. Travelhome camperreizen biedt een camperreis aan door Oost-Australië die langs deze bijzondere plek leidt. Het wonderlijke natuurverschijnsel bevindt zich aan de oostkust is een uitgestrekte koraalrif.

© pixabay.com

Daintree Forest

Ga je met een camper op reis door Australië kijk dan ook of je Daintree Rainforest onderweg kan aandoen. Het is een van de regenwouden die als oudste van de wereld bekend staat. Het nationaal park bevindt zich in het noorden van Queensland en is een waar paradijs voor de natuurliefhebbers. Een bezoek aan Daintree Forest is prima te combineren met een bezoek aan Great Barrier Reef. Het nationaal park ligt op twee uur rijafstand van Cairns en er zijn allerlei activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids door het park wandelen of de rivier overvaren.

Kimberley Region

Er is zoveel moois te ontdekken dat er geen einde aankomt. Kimberley Region mag je bijvoorbeeld ook op het lijstje van must-visits zetten. Dit is pas echt een ongerept natuurgebied met een ruige en woeste natuur. Het landschap in dit deel van West-Australië wisselt zich af met watervallen, ruige kliffen, rotsen, uitgestrekte vlakten en stranden. Het bijzondere is dat deze enigszins onbekende regio nog niet onder massatoerisme bedolven gaat.