De 5 landen met het lekkerste eten ter wereld

Uit een recent uitgevoerd onderzoek onder vierhonderdduizend reizigers van verschillende nationaliteiten werd gevraagd welke landen de beste culinaire specialiteiten kunnen voorschotelen. Twee Zuid-Europese landen scoorden het hoogst. In de blog “De 5 landen met beste eten ter wereld” lees je de resultaten van dit onderzoek. Hieronder lees je de favoriete top vijf:

pixabay.com

1. Italië

Met grote stip op nummer één staat Italië. Het is een eetcultuur die verschillende werelden in elkaar weeft. Je kan er ‘s middags een tweegangen lunch of ‘s avonds een meergangen menu eten met een leuke wijn. Een ijs in een galetaria rondt het culinair gebeuren af. Pizza en Italië worden in één adem genoemd. Pizza kan van alles zijn en verschilt van regio tot regio. Vooral de variaties van de pasta’s zorgen eveneens ervoor dat Italië culinair op de hoogste plaats scoort.

2. Frankrijk

De invloeden van de oude Franse Michelinster koks op de westerse keuken blijven onuitwisbaar. Frankrijk ademt een Bourgondische levensstijl uit. Dat klinkt misschien een cliché, maar de Franse keuken is nu éénmaal een hoogstaande keuken met een lange traditie. Typische gerechten zoals Coq au vin – kip in rode wijnsaus -, Franse uiensoep met gegratineerde kaas en quiche Lorraine blijven trendsetters. Daarnaast mag je de Franse culinaire trots niet vergeten: het Frans brood die je op elke straathoek vindt.

pixabay.com

3. India

De keukens van Mumbai en New Delhi verdienen te worden erkend omdat er één van de beste gerechten ter wereld worden geserveerd. De voedselculturen zijn in India echt heel gevarieerd. De stoofschotels in het islamitische noorden van het land zijn totaal anders klaar gemaakt dan de vegetarische Tamal-borden die je in het zuid-oosten van de hindoes vindt. Mumbai is één van de beste steden voor streetfood ter wereld. Het gerecht dat je zeker moet uitproberen is garam masala met kip en Pav Bahji, een stoofpotje geserveerd met twee zoete broodjes.

4. Spanje

De Spaanse eetcultuur situeert zich in de straten. Het grootste exponent hiervan zijn de wereldbekende tapas, kleine hapjes met onder andere olijven, vleesgerechtjes en zeespecialiteiten. Maar Spanje telt ook heel wat wereldvermaarde meesterchefs in de rangen zoals Ferran Adria. Zijn restaurant El Bulli werd al verschillende keren als het beste restaurant ter wereld uitgeroepen. De absolute ster van de Spaanse hammen is de Pata Negra of ook wel Jamon Iberico genoemd. Het loont de moeite om de lokale Chocolaterias uit te testen.

pixabay.com

5. Griekenland

De Griekse keuken werd door de toeristen verrassend op nummer vijf geplaatst. Het heeft die plaats te danken omdat het Europese invloeden met de Aziatische combineert. Gyros is daar een schoolvoorbeeld van. Blijkbaar kunnen brood, vlees, yoghurt, knoflook en knapperige groenten niet qua smaak worden verslagen. En dan mag je de kruidige souvlakis op spiesjes of het gegrilde lamsvlees niet vergeten. Nog melden dat Mexico, Japan, China, Libanon en Thailand de top tien lijst verder vertegenwoordigden.