De leukste avonturen beleef je op twee wielen

Na dat gure winterweer ziet het ernaar uit dat we binnenkort de lentezon opnieuw mogen verwelkomen. Het verlangen naar aperitieven op een terrasje, in korte mouwen kunnen fietsen en daarna stoppen om een ijsje te eten, is opnieuw groot! Die voorjaarszon voelt heerlijk, waardoor we met z’n alle buitenkomen voor een toffe activiteit. Wat dacht je ervan om een nieuwe stad of streek te ontdekken op twee wielen?

Foto: Stella Bikes

De voordelen van een fietsavontuur 

Voor een leuke fietsroute hoef je helemaal niet ver van huis te gaan. Hoe lang denk je er al over na om dat stadje of dorpje in de buurt te bezoeken? Lang! Tijd dus om daar eens verandering in te brengen. Heb je de mogelijkheid om je eigen fiets mee te nemen? Top! Maar op vele plaatsen is het ook gemakkelijk om een fiets te huren, zeker in de grotere steden. Of heb je ondertussen al een hybride fiets gescoord? Dan ben je zeker ready to go! Je zal al gauw ondervinden dat ontdekken op twee wielen gewoonweg easy is. Af en toe stoppen is nu geen opgave meer, want een plaats om je fiets te parkeren heb je zo. Stilstaan in het verkeer is ook verleden tijd. Daarnaast zorgt fietsen ervoor dat je je dagelijkse portie aan beweging krijgt en geniet je nog eens volop van de frisse lucht. 

Kies een leuke bestemming

Ben je een natuurliefhebber of hou je eerder van een citytrip? Beide kan je perfect combineren met een fietstocht. In ons land zijn er genoeg prachtige fietsroutes om uit te kiezen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je aan de kust gaat fietsen, het harder kan waaien dan in het binnenland. Zorg er dus goed voor dat je kledij aangepast is aan de locatie en weersomstandigheden van die dag. Al eens de Unesco-fietsroute geprobeerd? Deze route is bijna 500 kilometer lang en rijgt via RAVeL-paden het werelderfgoed van Wallonië aan elkaar. Of fiets je liever langs de Maas, een van ons lands grootste rivieren? Dan kan je de Maasfietsroute proberen. Je kan beginnen in Givet, dichtbij de Franse grens en eindigen in Visé, iets onder Maastricht. In totaal goed voor 1.150 kilometer aan fietsroute, die je uiteraard op verschillende dagen kan ontdekken. 

Tijd om te investeren

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je zeker kijken om te investeren in een hybride of elektrische fiets om je fietstochtjes nog vlotter te laten verlopen. Of je je nieuwe fiets nu online scoort of bij je lokale fietsenwinkel in Hasselt, je avontuur kan beginnen! Zo’n elektrische hybridefiets heeft dan ook tal van voordelen. Dankzij een compacte en goed ingepaste elektrische motor die bij elke trap extra vermogen levert, kan je met een ruime actieradius al een flinke fietstocht maken. Deze fietsen zijn ook nog eens prachtig qua design, lekker licht in gewicht en gewoon uiterst comfortabel!