De mooiste wandelingen van Engeland

Engeland is niet meteen de eerste bestemming die in je opkomt als je graag wandelt, maar toch heeft het land heel wat boeiende trails om op een actieve manier het land te verkennen. Toegegeven, een regenjas in je rugzak is geen overbodige luxe als je wil gaan wandelen tijdens je volgende vakantie in Engeland, maar het is net al wandelend dat je soms op de mooiste plaatsen komt.

Hadrian's Wall
© Pixabay.com

1. Hadrian’s Wall

Dit is een van de beste wandeltochten in Engeland als je graag een prachtig landschap combineert met een flinke portie Engelse geschiedenis. Deze trail van 135 kilometer brengt je van de westkust naar de oostkust langs de restanten van Hadrian’s Wall, een muur die ooit dienst deed als verdediging voor het Romeinse Rijk. Je wandelt van Wallsend naar Bowness-on-Solway terwijl je onderweg heel wat musea en forten kunt bezoeken.


Comfortabele kamers, uitgebreide faciliteiten, leuke animatie en toffe activiteiten!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Tal van voordelen en interessante promoties, gratis verblijf voor kinderen, wifi, ...
Promo

2. Lizard Coastal Walk

Een korte, maar indrukwekkende wandeling die je leidt rondom de zuidkust van Cornwall. In een lus begin en eindig je deze 11 kilometer lange wandeling bij Kynance Cove, wat door velen als een van de mooiste stranden van Engeland wordt beschouwd. De route loopt langs de kliffen tot aan de Lizard vuurtoren. Ook wandel je langs de laatste rustplaats van 200 drenkelingen die de schipbreuk van de Royal Anne niet overleefden in 1720. Dat sommige wandelaars stemmen horen echoën in de wind die om hulp roepen, doet dan weer de geestenreputatie van Engeland alle eer aan.

3. North Downs Way

Niet de moeilijkste wandeling van Engeland, maar misschien wel een van de langere. Deze indrukwekkende tocht loopt over een afstand van 246 kilometer van Farmham tot de witte kliffen van Dover. Een geoefende wandelaar mag toch al gauw twee weken vrijmaken om de volledige tocht af te leggen. De middeleeuwse kastelen en kathedralen onderweg maken het samen met de bunker van WO II de moeite waard.

Peak District
© Pixabay.com

4. Pennine Way

Wie wil pochen dat hij het Engelse platteland heeft gezien, kan zich wagen aan deze 420 kilometer lange tocht. Het begint helemaal in Eldale vooraleer het even de Schotse grens raakt en eindigt in Kirk Yetholm. Onderweg worden je inspanningen beloond met enkele van de mooiste gebieden van Engeland, waaronder Peak District, Yorkshire Dales en zelfs even een stuk van Hadrian’s Wall.

5. South Downs Way

Deze wandeling van 160 kilometer brengt je dan weer langs de meest idyllische dorpjes van het Engelse platteland. Het avontuur begint in Winchester en eindigt in Eastborne, dat bekend staat omwille van de witte kliffen. Onderweg leer je het Engelse platteland kennen zoals het is: glooiende groene heuvels, pittoreske dorpjes en heel wat leuke plaatsjes om heerlijk te eten vooraleer je verder trekt.


Comfortabele kamers, uitgebreide faciliteiten, leuke animatie en toffe activiteiten!
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Tal van voordelen en interessante promoties, gratis verblijf voor kinderen, wifi, ...
Promo

6. South West Coast Path

Je hoeft niet ver in Engeland te reizen voor prachtige wandelingen. In het zuiden vind je Jurassic Coast, een prachtig stukje kustlijn dat begint bij Lulworth Cove en eindigt bij Durdle Door, een van de hoogtepunten van Zuid-Engeland.