Drie tips voor een efficiënte reis met de elektrische wagen

In het najaar kunnen we nog één weekje vakantie stelen in de herfstvakantie. Een week waarin we onze batterijen kunnen opladen om nog even 100 procent gas te geven voor de kerstperiode aanbreekt. Geen zin om te vliegen? Trek met je elektrische wagen op reis doorheen Europa. Heb je nog twijfels hoe je zo’n reis efficiënt kan maken? Dan geven wij je alvast vier interessante tips.

© pixabay.com

Efficiënt opladen onderweg

Met veel nieuwe elektrische wagens kan je met een gerust hart heel wat kilometers afleggen, denk maar aan Frankrijk, Nederland of Duitsland. Maar hoe ga je nu het meest efficiënt op pad om zoveel mogelijk kilometers te kunnen afleggen in zo weinig mogelijk tijd? Gebruik ten eerste een laadpas en de bijhorende app. Zo zie je meteen alle locaties waar je kan opladen en kan je met je laadkaart snel en efficiënt opladen. Wist je dat je ook laadkaarten hebt die je kan gebruiken over heel Europa? Voor een reis in West-Europa zie je dus alle oplaadpunten in één oogopslag en kan je op voorhand makkelijk je reis uitstippelen. Qua oplaadpunten doen Nederland, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen het beste. In landen zoals Spanje heb je bijvoorbeeld heel wat minder laadpunten. Let wel op dat je een marge opbouwt in je planning. Soms kan het zijn dat snelladers bezet zijn of defect, dus bouw daarom altijd wat reserve in en zorg dat je altijd nog 70 à 100 km kan rijden.

Bespaar tijd met mobiel tanken

Een andere manier om heel wat tijd te besparen als je onderweg bent, is door mobiel te tanken. Hierbij kan je via de app het dichtstbijzijnde tankstation selecteren en je tankbeurt inplannen. Zeker voor een hybride wagen is dit erg interessant. Zo kies je welke pomp je wil gebruiken, welke brandstof je nodig hebt et voila! Het enige dat jij nog hoeft te doen is de pomp in je auto te plaatsen. Daarna vertrek je weer op reis!

Kies een hotel met een laadpaal

Last but not least: Zorg dat je je wagen kan opladen in je hotel of vakantiehuisje. Zo kan je na een heerlijke nachtrust opnieuw op reis. Via boekingssites kan je filteren op “laadpaal”. Zeker in landen zoals Nederland, Denemarken en Frankrijk zijn er al heel wat hotels die een laadpaal aanbieden. Een vijf-sterren hotel met een wellness erbij? Wees maar zeker!

Waar trek jij dit najaar naartoe?