7 uitstekende redenen voor een rondreis door prachtig Zuid-Afrika

© pixabay.com

Zuid-Afrika is een prachtig land bij uitstek. Het land beschikt over gevarieerde landschappen, prachtige natuurparken, savannes, bergen, wijnboerderijen, indrukwekkende steden, rivieren en een lange kustlijn. Het land is daarom uitermate geschikt voor een rondreis. In dit artikel lees je de zeven redenen, waarom een rondreis in Zuid-Afrika een plaats op je bucket list verdient.

1. Kaapstad

De mooiste en bekendste stad van Zuid-Afrika, is zonder twijfel Kaapstad. Het is de tweede stad van het land, na de hoofdstad, Johannesburg. Kaapstad kenmerkt zich door de Tafelberg. Dit is de blikvanger van de stad. Deze kun je tot aan de top bezoeken, met een kabelbaan. Kaapstad ligt op de grens van de Indische en Atlantische Oceaan. De oceanen worden gescheiden, door een schiereiland. Hierop vind je Kaap de Goede Hoop en het beroemde pinguïnstrand, Boulders Beach. Hier leven de enige pinguïns van Afrika. Kaapstad leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie met veel uitgaansgelegenheden. Bezoek bijvoorbeeld Camps Bay, Seapoint, V&A Waterfront en het stadscentrum.

2. Safari

Zuid-Afrika heeft veel bekende wildparken. De meeste mensen kennen het beroemde Krugerpark wel. Addo Elephant, Entabeni en Pilanesberg, zijn ook schitterende wildparken. In de wildparken vind je vrijwel alle Afrikaanse wilde dieren. Je spot hier ook de grote big five. Er zijn vele safari’s mogelijk, zoals wandelsafari’s, dagsafari’s, avond- en nachtsafari’s. Je komt dieren tegen als leeuwen, antilopen, buffels, luipaarden, olifanten, giraffes, bavianen, hyena’s, diverse vogelsoorten en nog veel meer.

3. Natuur

Zuid-Afrika beschikt over verschillende natuurwonderen. Bekende bergketens en natuurroutes zijn de Panoramaroute in het noordwesten, Drakensbergen en Tsitsikamma aan de Tuinroute. De Tuinroute loopt van Kaapstad tot aan Port-Elizabeth en is een van de wonderbaarlijkste routes van het land. De route beschikt over indrukwekkende stranden, prachtige uitzichtpunten, baaien, valleien, wildparken en verschillende wijnlandschappen. Ook kun je, zo nu en dan, dolfijnen en walvissen spotten.

© pixabay.com

4. De Cultuur

Je leert Zuid-Afrika pas echt kennen, als je de cultuur ontmoet. Breng een bezoekje met een gids aan een van de vele townships van het land. Bekende townships zijn bijvoorbeeld Soweto in Johannesburg en Guguletu, in de omgeving van Kaapstad. Verder leven er veel westerlingen in Zuid-Afrika. Deze wonen meestal in villawijken en rijkere buurten. Het land draagt, nog altijd, haar littekens uit de periode van de apartheid met zich mee. In museums kun je veel over de geschiedenis van het land te weten komen. Het land staat tevens nog altijd in het teken van de overleden leider “Nelson Mandela”. Een bezoekje aan het Robbeneiland, nabij Kaapstad, is zeker de moeite waard. Hier heeft Mandela 18 jaar lang gevangen gezeten, in een piepkleine cel.

5. Zuid-Afrika is goedkoop

Een rondreis door Zuid-Afrika hoeft niet duur te zijn. Je kunt er namelijk heel voordelig leven. Eten en drinken is een stuk goedkoper dan in Nederland. Een hele maaltijd in een restaurant kost gemiddeld 100 rand. Dit is ongeveer 5 euro. Ook supermarkten zijn goedkoop. Verder kun je goedkoop tanken. Handig als je een rondreis met een huurauto maakt. Hotels, motels en campings zijn ook vrij voordelig. Je kunt al vanaf 10 euro per persoon overnachten. Ook het proeven van de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn, mag niet ontbreken, tijdens je rondreis. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde wijnboerderijen in Stellenbosch en Constatania, nabij Kaapstad.

6. Nederlandse invloeden

Veel geschiedenis van Zuid-Afrika, is terug te leiden naar Nederland. Vanaf het jaar 1652 kwamen de Nederlanders het land al binnen. Ze hebben daardoor een grote steen bijgedragen, aan de ontwikkelingen en de hedendaagse cultuur van Zuid-Afrika.

7. Bijzondere accommodaties

Zuid-Afrika staat bekend om haar mooie lodges, gasthuizen, hotels en B&B’s. De meeste mensen boeken een gasthuis of safari-lodge, tijdens hun rondreis. Gasthuizen zijn daartegen vrij goedkoop, afhankelijk van het aantal sterren. Veel gasthuizen liggen op indrukwekkende plaatsen en soms vlak bij een wildpark. Tijdens een rondreis kun je meerdere plaatsen en accommodaties met elkaar combineren.