Ecologisch op citytrip naar Antwerpen

Reizen is zelden ecologisch. We vliegen en rijden er op los. Al die uitlaatgassen zijn niet zo goed voor onze planeet. Toch is ecologisch reizen mogelijk. Het is zelfs erg gemakkelijk en bovendien haalt het een hoop stress uit je reis. Zeker korte reizen, zoals een citytrip naar Antwerpen, kan je eenvoudig op een ecologische wijze maken. 

© unsplash.com

De sleutel tot een ecologische citytrip naar Antwerpen zit ‘m in de keuzes die je maakt. Je kan met de auto reizen of je kan het openbaar vervoer nemen. Je kan shoppen bij de grote ketens waar fast fashion aan de rekken hangt, of je kan bij lokale ecologische boetieks winkelen. Je kan kiezen voor een snelle hap of je kan een restaurantje kiezen dat met lokale producten werkt. 

Met het openbaar vervoer naar Antwerpen

Het mooiste treinstation van België moet wel dat van Antwerpen zijn. Bovendien ligt het pal in het centrum. De Meir, de Groenplaats en de Grote Markt liggen op wandelafstand van het centraal station. Met de trein naar Antwerpen reizen is dus niet alleen ecologisch, het is ook gewoon gemakkelijk. 

Bovendien kan je aan het centraal station meteen de metro, de bus of een stadsfietsje nemen om de verder gelegen wijken van de stad te bereiken. Ecologisch, goedkoop en heel wat aangenamer dan met je auto door de drukke binnenstad te boren. 

Verken de stad te voet

Ben je niet bang van een beetje wandelen, dan kan je de stad ook te voet verkennen. Wandelen is – uiteraard – ecologisch en ook gewoon gezond. Door te wandelen heb je ook de tijd om de omgeving goed in je op te nemen. In het centrum van Antwerpen vind je talloze architecturale en historische pareltjes. Plaatsen die je niet ziet als je er met de auto langs rijdt. 

© unsplash.com

Ken je de stad helemaal niet, dan is een gidsenwandeling door Antwerpen misschien wel wat voor jou. Tijdens zo’n wandeling ontdek je niet alleen de mooiste en de meest interessante plekjes, maar je leert er ook over de interessante geschiedenis van de eeuwenoude stad. 

Kunst en cultuur in ’t stad

Een stad te voet verkennen is natuurlijk enkel leuk als het droog blijft. Plan dus zeker alternatieven voor regendagen tijdens je bezoek aan Antwerpen. Gaat het om een klein buitje, dan spring je gewoon even binnen bij één van de vele koffiehuizen voor een kopje koffie met een Antwerps handje. Regent het de hele dag, dan zijn de vele musea van Antwerpen wat voor jou. Interessant én leuk. En dat is toch precies wat een citytrip moet zijn?