Een ontspannen vakantie op een boerderij in Zuid-Tirol

Een vakantie op een van de boerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol is een belevenis voor jong en oud. Zowel senioren als gezinnen met jonge kinderen komen hier zeker aan hun trekken. Het geeft een vakantiegevoel als u ontwaakt door het geluid van een kraaiende haan. Uiteraard draait u zich lekker om en slaapt u nog even verder. Als u een van de boerderijen boekt via Rode Haan, dan weet u zeker dat u het boerenleven van dichtbij meemaakt. Kinderen mogen helpen met allerlei klusjes op de boerderij. U vindt het wellicht leuk om zelf een keer uw broodjes te bakken voor het ontbijt. Natuurlijk doen de boeren er ook alles aan om u een vakantiegevoel te geven. Comfort en het boerenleven gaan tijdens de vakantie hand in hand.

Biobauernhof St Quirinus
© Rodehaan.it

Hoeves met diverse bouwstijlen

Onder de boerderijen is er veel verschil. Misschien houdt u wel van het buitenleven maar heeft u niets met dieren. Dan kunt u bijvoorbeeld een verblijf boeken in Weingut Stuck. Deze biologische boerderij is heel modern qua architectuur en spitst zich toe op fruitteelt en wijnbouw. Als uw kinderen echter het liefst beestjes knuffelen, dan zoekt u een accommodatie met dieren. In Biobauernhof St. Quirinus wonen er kippen, een hond, een kat, konijnen en hamsters. U zult aangenaam verrast zijn door het ultra-moderne en zeer smaakvolle huis. Bovendien ligt er een zwembad in de tuin. Alles voor een geslaagde vakantie!


Wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen: tal van activiteiten voor de hele familie
Promo
Meer dan 1600 vakantieboerderijen in de mooie bergen van Zuid-Tirol
Promo
Skiën, paardrijden door de sneeuw, rodelen: vertrek rechtstreeks vanuit je accommodatie
Promo

Een vakantie op een historische boerderij

Bent u eerder gecharmeerd door authenticiteit vanuit een ver verleden, dan is het Grieserhof een echte aanrader voor u. Deze monumentale hoeve is modern en comfortabel gerenoveerd, maar behoudt zijn unieke, historische karakter. De boerderij is gespecialiseerd in de fruitteelt. U kunt het dagdagelijkse boerenleven meemaken, een wandeling ondernemen met een gids, de eigen wijn proeven, gratis gebruik maken van fietsen en nog veel meer.

Grieserhof
© Rodehaan.it

Een vakantie op de boerderij kan in elk seizoen

Op een boerderij is altijd veel bedrijvigheid aanwezig. Uiteraard is dit in de winter weer heel anders dan in de zomer. Gaat u in november, dan zult u geen lammetjes aantreffen in de wei. Elk seizoen heeft echter weer zo zijn eigen charmes. Houdt u van skiën, dan kunt u een verblijf dicht bij de sneeuw zoeken. Soms kunt u zo vanaf de piste naar de accommodatie skiën. Een groot voordeel is dat u niet te maken heeft met drukke skigebieden. Zo profiteert u van een heerlijke wintersportvakantie gecombineerd met de rust van het boerenleven. In de herfst is het fantastisch om mooie wandelingen te maken in Zuid-Tirol. Bent u een echte wijnliefhebber, dan is deze tijd ook heel geschikt. Zoek dan een boerderij waar u ter plaatse wijn kunt proeven. De lente spreekt voor zich. Wat is er mooier dan jong, nieuw leven en uitbottende bladeren? Ook in de zomer is het op en top genieten in Zuid-Tirol. Ziet u zichzelf al liggen onder de schaduw van een appelboom? De kinderen ziet u niet, want zij spelen in het hooi.