Geniet van een korte vakantie in cultureel Keulen en bruisend Amsterdam

Als je maar een paar dagen vakantie hebt maar wel het gevoel wil hebben dat je er echt even uit bent, dan is een minicruise langs Keulen, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen van Rivercruises absoluut een aanrader. Niet alleen maak je prachtige culturele uitstapjes, maar je doet dat op een zeer comfortabele manier.

© Pixabay.com

Historisch en cultureel Keulen

De reis start in het Duitse Keulen, waar je tot het eind van de middag de tijd hebt om deze stad vol historie en cultuur te verkennen. Kenmerkend is de Dom van Keulen, die hoog boven de stad uitsteekt, met zijn meer dan 150 meter hoge torens. Niet alleen heb je vanuit hier een adembenemend uitzicht over de stad, maar binnenin deze belangrijkste kerk van Keulen, heb je ook prachtige eeuwenoude glas-in-loodramen. En nu je toch in het oudste deel van de stad bent, toepasselijk genaamd Altstadt, geniet dan van de vele smalle straatjes, winkels, terrassen en restaurants. Verder is het oude stadhuis van Keulen, het Rathaus, zeker een bezoek waard. De torens werden begin 15e eeuw gebouwd en waren voor die tijd zo onderhand wolkenkrabbers, omdat ze zo hoog waren. Heb je tijd over voor de inscheping, maak dan een tocht hoog boven Keulen met een kabelbaan die over de Rijn voert. Hiermee heb je een panoramisch uitzicht over de stad.


Riviercruises zijn de ideale manier om het vasteland te ontdekken.
Bekijk het aanbod wereldwijd.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om een zalig ontspannen vakantie te beleven. Bekijk het aanbod.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om in het hart van een cultuur te dringen.
Bekijk het aanbod.
Promo

Op naar de Amsterdamse grachten

Na een nacht heerlijk slapen op het cruiseschip arriveer je in Amsterdam, waar je de hele dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Het hart van de Nederlandse hoofdstad is de Dam, met het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en de Beurs van Berlage die symbool staan voor de historie van de stad, met kroningen en executies, demonstraties en rellen die er door de jaren op het plein plaatsvonden. Een bezoek aan Amsterdam is natuurlijk niet compleet zonder rondvaart door de Amsterdamse grachten met de pracht en praal van de meest bijzondere grachtenpanden, maar ook de Wallen die symbool staan voor het oudste beroep ter wereld in het oudste deel van Amsterdam. Heb je zin om te winkelen, kies dan de Negen Straatjes met zijn uiteenlopendheid van winkeltjes. Wil je cultuur opsnuiven, dan mogen bezoeken aan het Rijksmuseum met de beroemde Nachtwacht van Rembrandt en het Van Gogh Museum niet ontbreken. Tot rust komen doe je in het Vondelpark en als je op zoek bent naar het echte Amsterdamse gevoel, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Albert Cuypmarkt waar echte Amsterdammers je alles aan willen smeren.

© Pixabay.com

Een van de mooiste dierentuinen in Europa

Van Amsterdam ga je naar Rotterdam, waar je een van de mooiste dierentuinen van Europa vindt, Diergaarde Blijdorp. Hier kun je haaien spotten in het Oceanium en zie je de mooiste vlinders in Amazonica. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan een dierentuin, met bijvoorbeeld de hoogste toren van Nederland, de Euromast, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Rotterdamse skyline, of de Rotterdamse markthal, waar je de lekkerste hapjes proeft en souvenirs koopt voor het thuisfront.


Riviercruises zijn de ideale manier om het vasteland te ontdekken.
Bekijk het aanbod wereldwijd.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om een zalig ontspannen vakantie te beleven. Bekijk het aanbod.
Promo
Riviercruises zijn de ideale manier om in het hart van een cultuur te dringen.
Bekijk het aanbod.
Promo

Grootste Romeinse stad van Nederland

Van Rotterdam door naar Nijmegen, wat al weer de laatste stop is voordat de terugreis wordt gemaakt naar Keulen. Een weinig bekend gegeven is dat Nijmegen ooit de grootste Romeinse stad van Nederland was. Die geschiedenis kun je terugzien in Museum het Valkhof, met een uitgebreide collectie aan oude voorwerpen, kunst en wandtapijten. Winkelen doe je in de oudste winkelstraat van de stad, de Lange Hezelstraat. Verder is de botanische tuin Hortus Nijmegen een bezoek waard en moet je absoluut een kijkje nemen in de oudste kerk van de stad, de Grote of Sint-Stevenskerk, met als trekpleisters het Köningsorgel en de graftombe van Catharina van Bourbon.