Het evenement van het jaar voor elke golfliefhebber

Ben je een liefhebber van de golfsport? Dan klinkt Kitzbühel, de vermaarde sportstad in het Oostenrijkse Tirol, je wellicht bekend in de oren. Deze gemeente is niet alleen erg in trek omwille van de wintersport en de oneindige wandelmogelijkheden. Kitzbühel is ook het walhalla van de golfsport. Elk jaar, in juni, wordt er een legendarisch golffestival georganiseerd, waar zowel professionals als amateurs op afkomen. Tijdens deze week verbroederen beroeps- en hobbygolfers in een aangename sfeer. Hoe kan het ook anders, wanneer je je in zo’n ontspannend en mooi landschap bevindt als de Kitzbüheler Alpen.

Golf
© Kitzbuehel.com

Het 17de Golffestival in Kitzbühel

Tijdens het golffestival van dit jaar vinden er maar liefst 12 toernooien plaats. Ook de notoire ‘Streif Attack’ op de Hahnenkamm is erbij. Grote sterren in de golfsport komen hier maar al te graag op af, maar ook liefhebbers slaan hier enthousiast een balletje. Daarnaast organiseren heel wat golfhotels, zoals de A-Rosa Kitzbühel, Sporthotel Reisch, Hotel Tennerhof, Harisch Hotel en Golf- & Skihotel Rasmushof tal van unieke golfwedstrijden op 4 van de mooiste golfterreinen in de Alpen. Deze zijn de Eichenheim, GC Kitzbühel Schwarzsee, GC Kitsbühel Kaps en GLC Rasmushof. Men verwacht in Kitzbühel meer dan 900 deelnemers voor de verschillende wedstrijden.


Genieten van de zomer, de zon, het goede leven, ... Dat doe je in Kitzbühel. Dit is jouw zomervakantie!
Kitzbühel is lekker eten en culinaire hoogtepunten beleven. Ontdek de gastronomie van de streek.
Voor uitgaansgelegenheden allerhande moet je ‘s zomers in Kitzbühel zijn. Bekijk het evenementenaanbod.

Gastronomisch golfen

Een van de hoogtepunten van het golffestival elk jaar is het gourmet toernooi van golfclub Rasmushof. De deelnemers kunnen er niet alleen de 9 holes spelen, maar genieten ook van authentieke Tiroolse gerechten. Golfen is een sport voor echte levensgenieters. Maar ook wie niet deelneemt aan het gourmet toernooi, kan perfect een balletje slaan combineren met een heerlijke gastronomische belevenis in een van de vele restaurants in Kitzbühel. De echte slimmeriken nemen er vervolgens nog een ontspannende wellness-sessie bij, want ook daarvoor moet je in het sympathieke Kitzbühel zijn.

Adembenemend mooie golfterreinen

Feit: je bevindt je in het oogverblindende berglandschap van de Kitzbüheler Alpen. Gevolg: de golfterreinen liggen ingenesteld in een pittoreske omgeving. De architectuur van de natuur is onnavolgbaar. Tijdens het golfen stuit je op adembenemende vergezichten. Schaduwrijke bossen omringen de zonovergoten green. De Wilder Kaiser kijkt neer op de gepassioneerde golfer en natuurliefhebber. De zuivere berglucht stroomt in je longen, wanneer je vol overgave je club zwaait. Je geniet van elke minuut, van elke seconde, met al je zintuigen.

Golf
© Kitzbuehel-golf.com

Gerenommeerde golfhotels

Kom je voor de golfsport naar Kitzbühel, dan verblijf je bij voorkeur ook in een accommodatie die zich toespitst op de golfliefhebber. Naast de 4 hotels die tijdens het golffestival een toernooi organiseren, zijn er nog andere golfhotels, die volledig kunnen inspelen op de wensen van de golfer. Alle dragen ze 4 of 5 sterren naast hun naam. Als ze al niet zelf over een golfterrein beschikken, bevinden de golfhotels zich op zijn minst dicht in de buurt van een terrein of faciliteren ze snel en simpel vervoer naar de green. Daarnaast bieden ze vaak ook uitgebreide wellnessfaciliteiten aan. Alle staan ze garant voor het uiterste comfort en een onovertroffen vakantie.

Eind juni is het weer zover. Golfliefhebbers wereldwijd en van alle niveaus kijken reikhalzend uit naar het golffestival in Kitzbühel. Zorg dat je er dit jaar ook bij bent.