Lissabon: fietsen langs steden, stranden en kliffen

Zijn de vakantieplannen al gemaakt? Als je ergens nog een weekendje weg kan, dan hebben we een topideetje voor de avonturiers onder ons. Wist je dat Lissabon een favoriet is voor vele fietsers? Je hoeft geen professional te zijn om hier te genieten van een leuk fietsweekendje langs steden, stranden en kliffen. Wij vertellen je er meer over.

© pixabay.com

Lissabon

Deze prachtige hoofdstad, meer in het zuiden gelegen van het land bruist van leven. De stad is heel heuvelachtig, waardoor sightseeing ook nog eens een uitdaging wordt. Je kan op voorhand een gravelbike kopen en deze meenemen. We raden deze soort fiets aan omdat het meer relaxed fietst dan een gewone koersfiets, maar het je nog steeds in snelheid rondbrengt. Je kan er stoppen bij één van de vele gezellige cafeetjes, voor een lekker biertje of een frisse cola voor als je wat uitgeput geraakt. In Lisboa kan je perfect een dag spenderen. Bezoek het kasteel Castelo de São Jorge, het bekende Terreiro do Paço plein en de authentieke kloosters. Een absolute must-see is de wereldbekende Ponte 25 de Abril, dé brug van Lissabon. Eens je de stadskern van Lissabon gezien hebt kan je verder de welbekende kustlijn ontdekken. 

De kustlijn

Na je dagje Lissabon raden we enorm aan om met je gravelfiets langs de kustlijn te fietsen. Voor wie van adembenemende natuur houdt is dit echt een must. Goed vroeg opstaan is de boodschap, zodat je zoveel mogelijk van het landschap kan zien. Langs de kustlijn fiets je op bergpaden langs authentieke wijngaarden, olijfgaarden en kleine heuveltjes met bebossing. Dit allemaal met het brandend zonnetje op je gezicht. Het mooiste: de gigantische kliffen die je onderweg tegenkomt. Hier kan je bijna niets anders doen dan stoppen, en even te genieten van het moment. Om te relaxen kan je altijd even op het strand gaan zitten en een duikje nemen in de zee. Drink een lekkere cocktail in een strandbar om je een ultiem vakantiegevoel te geven.

Afsluiten

Als afsluiter van je citytrip is het tijd om die fiets even aan de kant te zetten en in te ruilen voor een bootje. Ga rustig varen op de rivier Taag en geniet van een prachtige zonsondergang met een aperitiefje en een glaasje. Dat heb je wel verdiend na het vele fietsen. Daarna kan je terug de stad intrekken en lekker eten in een gezellig restaurantje, om dan de volgende dag terug huiswaarts te gaan, na een geslaagde citytrip.