Met de boot op vakantie: tips & adviezen voor een gave vaartocht

Wie met de boot op vakantie gaat, is bij voorbaat al verzekerd van een hoop actie en avontuur. Want wat is er nu gaver om te kunnen genieten van volledige vrijheid op het water? En alle plekjes langs de waterkant en op het water bezoeken die je maar wilt? Mensen die een eigen boot hebben of deze tijdelijk huren, kunnen dit doen op het moment dat ze dat willen. Maar hoe kun je jezelf een echt plezier doen tijdens je bootvakantie? Simpel: door te kiezen voor een moderne en kwalitatief goede boot en er daarmee lekker op uit te trekken.

© pixabay.com

Een paar mooie plekken in Nederland om lekker te kunnen varen en genieten

Een van de mooiste plekken in Nederland om lekker ontspannen te kunnen varen, is de provincie Friesland. In Friesland zijn tal van leuke meren te vinden, zoals het Sneekermeer, het Zandmeer, Fluessen en het Tjeukemeer. In de hele provincie gaat het om 35 officiële meren, terwijl het wateroppervlakte in de provincie (meren, kanalen en rivieren) maar liefst zo’n 35.000 voetbalvelden beslaat. Wil je een echte leuke vaarvakantie organiseren, dan kan dit dus prima in de provincie Friesland. Is Friesland te ver reizen voor je? Dan kun je natuurlijk ook terecht in andere waterrijke gebieden in ons land, zoals Zeeland, De Biesbosch, de Betuwe of in en rond de Loosdrechtse Plassen. Er zijn in Nederland dus tal van plekken waar voldoende water en natuur is en je dus heerlijk kunt varen!

Welke spullen mogen aan boord niet ontbreken als je uit varen gaat?

Wie met de boot op vakantie gaat, moert er natuurlijk voor zorgen dat hij of zij alle spullen die belangrijk zijn voor een vaartocht bij zich heeft. En dat zijn er meer dan je denkt. In de eerste plaats is het van belang om de juiste reddingsmaterialen mee te nemen. Zorg er in elk geval voor dat je voldoende reddingsvesten en ook minimaal twee reddingsboeien aan boord hebt. Mocht er op het water een ongeval gebeuren, bijvoorbeeld iemand die overboord slaat, dan kunnen dit soort materialen mensenlevens redden. Ook een brandblusser van minimaal 2 kg. moet je bij je hebben als je met de boot op vakantie gaat.

Wil je een boord kunnen genieten van je favoriete muziek, dan mag een Fusion Marine radio aan boord niet ontbreken. Fusion is al jaren de toonaangevende producent van watersport audio. Verstandig is verder om te ogen voor voldoende verlichting, reservelampen en ook een paar kaarsen en aanstekers. Mocht er een lamp kapot gaan of de stroom uitvallen, dan heb je altijd licht aan boord. Voorts is het natuurlijk van belang om voldoende eten en drinken mee aan boord te nemen. Als er iets vervelend is als je midden op het water zit, is het wel als er geen versnaperingen binnen handbereik zijn. Een kleien koelkast aan boord is dan ook ideaal!