5 redenen waarom Bulgarije je volgende bestemming wordt

Ben je op zoek naar een nieuwe bestemming voor je volgende vakantie en hou je vooral van zon, zee en strand? Dan komt Bulgarije daar zeker voor in aanmerking. Het toerisme kwam er de laatste jaren in een echte stroomversnelling en mag nu jaarlijks meer en meer toeristen begroeten. Terecht, want dit land heeft zijn bezoekers verrassend veel te bieden. Ook diegenen die houden van geschiedenis, kunst en cultuur. Bulgarije hoort bij de Balkan regio in het zuidoosten van Europa. Buurlanden zijn onder andere Kroatië, Macedonië, Servië en Montenegro. En nog een niet te onderschatten voordeel: na minder dan drie uur vliegen vanuit Brussel bevind je zich op Bulgaarse bodem en kan je vakantie écht beginnen.

© pixabay.com

Echte zonbestemming
Met zijn vele bruisende badplaatsen en uitgestrekte stranden is Bulgarije een echte zonbestemming.  De aanwezigheid van zowel De Zwarte Zee als de Egeïsche wateren zorgen voor aangename temperaturen. Deze Bulgaarse Rivièra bestaat uit kilometerslange en goed onderhouden zandstranden met bruisende badplaatsen. Sunny Beach is er een van. Overal heerst er een gezellige sfeer maar nergens is het té druk. Je verblijft in stijlvolle hotels vlak aan de kust. Die kunnen de vergelijking met andere Europese topbestemmingen makkelijk doorstaan. Sunweb heeft een ruim aanbod in de regio aan de scherpste tarieven.

Aangenaam klimaat
Je geniet er je vakantie lang van heerlijke temperaturen. Tijdens de zomermaanden schijnt ononderbroken de zon ononderbroken gedurende gemiddeld negen uur per dag. Dat doet de temperaturen oplopen tot 30 graden. De beste tijd om een vakantie Bulgarije te boeken

Heerlijke vakantiebestemming voor een beperkt budget
Is je vakantiebudget eerder beperkt, maar wil je toch zoveel mogelijk van alle vakantieplezier genieten? Dan zit je nergens beter dan in het zonovergoten Bulgarije. Vergeleken met populaire vakantiebestemmingen aan de Spaanse Costa’s of op Griekse eilanden is Bulgarije verrassend goedkoop. Ook al maakt het deel uit van de Europese Unie, toch behielden de Bulgaren hun eigen munteenheid, namelijk de lev. Eén lev komt overeen met zo’n 0,50 eurocent. Een cocktail kost er gemiddeld vijf euro, een mojito tussen de twee en drie euro. Een luxueus, stijlvol en comfortabele hotel heb je er voor minder dan de helft in vergelijking met onze Europese favoriete bestemmingen Frankrijk, Spanje en Italië.

© pixabay.com

Bruisende badplaatsen
Sunny Beach is een populaire vakantiebestemming, vooral voor jongeren. Met zijn uitzonderlijke klimaat, zijn vele en stemmige beach clubs langs de kust en de betaalbare prijzen is dat niet verwonderlijk. Hotels vind je hier overal en lang niet alleen langs de drukke Flowerstreet. Gezinnen met kinderen verblijven in het rustigere gedeelte van deze boulevard verderop. Samen met de kids is het er heerlijk ravotten langs een acht kilometer lang zandstrand dat langzaam in zee afloopt. Deze populaire badplaats beschikt over een eigen waterpark met alle nodige infrastructuur voor de meest populaire watersporten.

Golden Sands
Wil je het nog rustiger? Overweeg dan een verblijf op Golden Sands, de tegenhanger van het drukke Sunny Beach. Langs een boulevard vind je er minder drukke uitgaansgelegenheden, gezellige familiehotels en leuke kinderattracties voor de kinderen.