Nazomeren in september: op deze 5 bestemmingen kun je nog volop genieten

De nazomer is misschien nog wel fijner dan de zomer zelf: het is niet meer zo ontzettend warm, het is overal wat minder druk en terwijl de meesten hun vakantie al achter de rug hebben, heb jij het nog tegoed. Wat dacht je van uitwaaien op Vlieland, wadlopen op Ameland of wandelen door de wijngaarden in Zuid-Limburg? Op deze vijf bestemmingen kun je nog volop genieten!

© pixabay.com


Uitwaaien op Vlieland
Een weekendje genieten op Vlieland betekent de frisse zeelucht inademen, lange strandwandelingen langs de kust en slenteren door de Dorpsstraat. Deze gezellige straat in Oost-Vlieland is vanwege de monumentale panden, leuke winkeltjes en sfeervolle terrasjes en restaurants, een populaire plek op het eiland. Het autovrije eiland is ook prima op de fiets te ontdekken! Fiets bijvoorbeeld richting de Vliehors; een enorm grote zandvlakte in het westen, die ook wel de Sahara van het Noorden wordt genoemd.


Van alles wat in Ameland

Het veelzijdige Ameland is de perfecte bestemming voor een fijne nazomer. Met zijn brede zandstranden, bossen, gezellige dorpjes en uitgestrekte duinen kun je je hier heel goed een weekendje vermaken. Verblijf in een hotel op Ameland en maak vanuit je tijdelijke uitvalsbasis een strandwandeling, bezoek het dorpje Hollum of beklim de Amelander vuurtoren. Het is even een klim, maar het schitterende uitzicht is het dubbel en dwars waard! ’s Avonds kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje bij een van de strandpaviljoens, terwijl je uitkijkt op de adembenemende zonsondergang.

De groene schatkamer van Nederland
Om de Big Five te spotten hoef je echt niet helemaal naar Zuid-Afrika af te reizen, op de Veluwe kun je deze dieren namelijk ook gewoon ontmoeten. Tijdens een wandeling of fietstocht in de vroege uurtjes, is de kans groot dat je een Schotse hooglander, ree, edelhert, wild zwijn of vos tegenkomt. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat je vanuit je vakantiehuis een ree voorbij ziet komen lopen. Een ander hoogtepunt is Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Huur een witte fiets bij de ingang van het park en bewonder kunst in het Kröller-Müller Museum, bekijk de sculpturen in de beeldentuin en aanschouw een van de belangrijkste gebouwen van Nederland en het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller: het Jachthuis Sint Hubertus.

© pixabay.com – Nationaal Park de Hoge Veluwe

Italiaanse sferen in Zuid-Limburg
Als je Zuid-Limburg binnen komt rijden, heb je het idee dat je in Italië bent. Dankzij het karakteristieke heuvellandschap, de vele wijngaarden en de kronkelende holle wegen heeft Zuid-Limburg meer weg van Toscane dan van een Nederlandse provincie. Wandel door de wijngaarden, zie hoe die lekkere wijn gemaakt wordt en proef natuurlijk of die wijn wel echt zo lekker is! Ondertussen geniet je van verbluffende uitzichten. Hier krijg je dat echte vakantiegevoel!

Historisch Haarlem
De nazomer is de ideale periode voor een stedentrip, naar Haarlem bijvoorbeeld! In deze historische stad barst het van de verscholen hofjes, karakteristieke straatjes en leuke winkeltjes. De binnenstad wordt omringd door grachten en singels. En ben je de stad even zat? Dan reis je richting Zandvoort aan Zee of Bloemendaal, waar je heerlijk kunt uitwaaien op het strand.