Ontdek het erfgoed van de Vikingen in Ierland

Ierland is een droombestemming voor hikers, cultuursnuivers en feestgangers, mede dankzij het cultureel erfgoed dat er te vinden is. Wie op school vol verwondering luisterde naar de verhalen over de Vikingen, kan in Ierland zijn geluk niet op. De Vikingen hebben flink huisgehouden in het gebied dat vandaag de dag Ierland behelst. Met hun immense Vikingschepen en lange baarden zetten zij aan het einde van de 8e eeuw voet aan wal op Ierland. De Vikingen pleegden grote aanvallen op de oostkust en bouwden daar nederzettingen die uitgroeiden tot grote steden. Om de Vikingen terug te vinden, reis je simpelweg de Ierse oostkust af. Boek een hotel en ga het verleden tegemoet!

Ierland
© Pixabay.com

1. Dublin
De Ierse hoofdstad bruist. Bezoek zo veel mogelijk traditionele Ierse pubs om het alcoholische aanbod van Ierland te proeven. Vergelijk de bieren onder het genot van een portie chickenwings met barbecuesaus of een schaaltje nachos. Het leuke aan Dublin is dat je de aanwezigheid van de Vikingen kunt terugzien als je even naar beneden kijkt. Er zijn namelijk bronzen artefacten uit de Vikingtijd verwerkt in de wandelpaden. Een aardig weetje: de naam “Dublin” komt van het Noorse woord “Dyflin”, dat “zwart water” betekent. Zo bevond zich tegenover de plek waar Dublin later gebouwd zou worden, een donkergekleurd water. De naam van de stad verwijst hiernaar.


Hotels met 3 of 4 sterren en tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
In het hart van Dublin, traditie en stijl, uitgebreid ontbijt: Bekijk het aanbod.
Promo

2. Dublinia
Voor een uitgebreid en compleet overzicht van de Vikinggeschiedenis in Ierland, moet je een bezoekje brengen aan het Dublinia Viking Museum. Op deze plek leer je hoe de Vikingen op ruige wijze van Ierland hun nieuwe thuis maakten. Acteurs tonen je de karakteriserende bewapening en unieke manier van leven uit de Vikingtijd. Het museum is ideaal voor toeristen die slechts voor korte tijd in Dublin verblijven. De hoofdzaken uit de Vikinggeschiedenis worden je in een rap tempo voorgeschoteld.

3. Waterford’s Viking Triangle
Op zo’n twee uur rijden van Dublin bevindt zich de stad Waterford. Dit is een prachtige stad die gesticht is door de Vikingen. Waterford staat vooral bekend om Waterford Crystal, glaswerk uit Waterford, maar de stad heeft veel meer te bieden dan servies. Ga absoluut op zoek naar de Viking Triangle, waar je de oude stadsmuren trotseert en alle belangrijkste hotspots bij elkaar vindt. Zo bevinden zich hier het Blackfriars klooster, het Medieval Museum en de Index Gallery. Niet te missen extraatjes zijn Bishop’s Palace, het eten bij Sheehan’s en Reginald’s Tower.

Dublin
© Pixabay.com

4. Reginald’s Tower
Reginald’s Tower vormt de hoeksteen van de Viking Triangle. De toren is in het jaar 914 gebouwd en werd in de 12e eeuw herbouwd na een aantal turbulente jaren van geweld. Nu is de toren een museum, maar in vroegere jaren heeft de toren gediend als gevangenis, bron en verdedigingsvesting.

5. Follow the Vikings
“Follow the Vikings” verzorgt sensationele shows met vuurspuwers, gymnasten, zangers en drummers. Gedurende het spektakel worden er Vikingverhalen verteld vanuit een openluchttheater in Dublin. Zet je schrap voor een onvergetelijke avond!