Gevarieerde vakantie aan de Costa Barcelona

De Costa Barcelona wordt een echt vakantieparadijs genoemd en heeft deze benaming te danken aan zijn warme mediterrane klimaat, brede stranden en azuurblauwe zee. De stad Barcelona is vanaf deze plek makkelijk te bezoeken, net als de vissersdorpjes waar de traditionele Catalaanse cultuur volop leeft.

Costa Barcelona
© Diederikreizen.be

Dag 1: Het begin van de reis

De achtdaagse reis van Diederik Reizen, begint in Brussel met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Eenmaal aangekomen op de luchthaven staat er een autocar klaar. De reis begint met een rondrit langs verschillende bezienswaardigheden, zoals de Avinguda Diagonal en het Spaanse dorp. Na de afdaling naar onder andere de Port Vell en andere bezienswaardigheden, stopt de autocar in Santa Susanna, bij het hotel. De dag wordt afgesloten met een diner.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 2: Een bezoek aan de middeleeuwse stad Vic

De tweede dag begint met een ontbijt in het hotel, waarna de reis zich voortzet naar de stad Vic. Deze middeleeuwse stad met prachtige architectuur is perfect voor liefhebbers van kunst en cultuur. De stad wordt door zijn artistieke erfgoed, kerken en gebouwen ook wel Saint’s Town genoemd. In de namiddag keer je terug naar het hotel, voor een avondmaaltijd.

Dag 3: Badhuizen en wijn

De derde dag aan de Costa Barcelona begint met een ontbijtbuffet en een bezoek aan Sitges, een badplaats met veel badhuizen, paleizen en een wit zandstrand. Vervolgens gaat de reis verder naar de Penedes-streek en het Montserrat-gebergte. In de vele valleien met wijngaarden worden de beste wijnen van Spanje gemaakt. Na een bezoek aan een bodega en wijnproeverij staat er in het hotel weer een maaltijd klaar.

Montserrat
© Pixabay.com

Dag 4: Catalonië

Op dag vier staat een bezoek aan Catalonië gepland. In de bedevaartsplaats Montserrat kun je een glimp opvangen van La Moreneta. Door het Montsant-gebergte met de oude romaanse kloosters rijdt de autocar terug naar het hotel voor de avondmaaltijd.

Dag 5: Pineda de mar

Deze plek staat bekend om het historisch erfgoed, zoals de ruïnes van het Romeinse Aquaduct en de overblijfselen van kasteel Castell de Montpalau. Na het bewonderen van het erfgoed is het tijd voor een bezoek aan kustplaats Mataró.

Dag 6: Teressa

Dit Oud-Romeinse stadje ligt in de Valles Occidental, aan de voet van het gebergte van een natuurreservaat. In de stad zijn Romeinse fresco’s, gotische kerken, middeleeuwse torens en vooral de Masia Freiax te bewonderen. Na het bekijken van menselijke piramides, de castellers, is het tijd om terug te gaan naar het hotel voor het avondeten.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 7: Het Montseny natuurpark

Na het ontbijt en vrije tijd in Santa Susanna, vertrekt de autocar in de namiddag naar het Montseny natuurpark. Dit pre-kustgebergte met een opvallende vorm is vanaf verschillende plaatsen in Catalonië te zien en is uitgeroepen tot een biosfeerreservaat van Unesco.

Dag 8: Barceloneta en de terugvlucht

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de oude stad van Barcelona. Na een vrije lunch is er een wandeling naar de oude haven en de wijk Barceloneta. Hierna vertrekt de autocar naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.