De Gouden Driehoek: een verborgen paradijs

Als je denkt aan de Mekong-rivier is de kans groot dat Thailand het eerste is wat in je opkomt. Nochtans duidt deze imposante waterstroom ook de grens aan van Thailand met Laos. Dit is het gebied dat ook wel bekend staat als de Gouden Driehoek. Het is het grensgebied van Thailand, Laos en Birma en staat tjokvol bezienswaardigheden. Thailand en Birma kent iedereen, maar Laos? Dit indrukwekkende land is relatief onontgonnen ondanks een schitterende natuur en een rijke geschiedenis. Denk maar aan de tempels van Luang Prabang, Buddha Park of één van de honderden watervallen die het land rijk is. Ook op cultureel vlak blijf je niet op je honger zitten dankzij de diverse etnische gemeenschappen en de geheel unieke religieuze atmosfeer. Met All Ways Cruises ontdek je al deze aspecten van Laos en meer en dat in alle luxe en comfort.

Laos
© All-ways.be

Highlights van de reis

De vaarroute van cruiseschip Champa Pandaw gaat langs de Mekongrivier en langs het beste wat Laos te bieden heeft. Vertrokken wordt er vanaf Brussel met een lijnvlucht richting Chiang Rai. Deze Thaise plek is gelegen in het hart van de zogenaamde Gouden Driehoek. Chiang Rai was in een ver verleden de Koninklijke hoofdstad en de sporen van die tijd zie je vandaag de dag nog altijd terug. Na een bezoekje aan de befaamde witte tempel is het tijd om door te reizen naar Chiang Kong waar je onder andere het opiummuseum terug kunt vinden.


Geniet van de weelderige riviercruises: volpension, excursies, animatie aan boord, Nederlandstalig begeleid, …
Promo
Ontdek weergaloze bestemmingen over heel de wereld met onmisbare bezienswaardigheden.
Promo
Cruise in aangenaam gezelschap op gezellige, kleinschalige schepen met uitgebreid comfort tot luxe.
Promo

Na de oversteek richting Laos ontdek je meteen enkele van de bekende etnische minderheden van het land zoals de Khmu. Laos staat bekend omwille van de grote etnische verscheidenheid en ook omwille van de kleurrijke klederdrachten van veel van deze minderheden. Al snel volgen de tempels van Luang Prabang nabij de samenvloeiing van de Mekong met de Nam Khan. Dit tempelcomplex is niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. Na een paar dagen de omgeving af te schuimen gaat het richting Vientiane. Dit is de hoofdstad van Laos en herbergt enkele ongelofelijke tempels en ook de bekende triomfboog Pantuaxi. Het is ten slotte ook vanaf Vientiane dat de terugvlucht richting Brussel vertrekt.

Laos
© All-ways.be

Cruise op een intieme manier

Bij een cruise stel je je al meteen een mastodont op zee voor en een compleet onpersoonlijke aanpak. Dat kan ook moeilijk anders met duizenden gasten die het equivalent van een drijvende stad bevolken. Niets van dat alles echter bij deze cruise van All Ways Cruises. De R/V Champa Pandaw is een cruiseschip dat pas sinds 2016 in bedrijf is en mikt op een hele andere ervaring. Het schip werd speciaal ontworpen om de Mekong af te varen en telt slechts 14 kajuiten. Dat betekent dan ook dat je kunt genieten van een veel socialere reis en een veel persoonlijkere aanpak. Het is een klein schip met alle faciliteiten aan boord om van jouw reis een succesverhaal te maken. Klein betekent immers niet dat je bij deze schaalverkleining ook moet inboeten aan kwaliteit, luxe of comfort. Inbegrepen in de prijs zijn alle overnachtingen, de verplaatsingen en uiteraard ook de drank aan boord met uitzondering van alcoholische dranken.