El Gouna: een paradijselijke vakantie aan de Rode Zee

Waan u in een Egyptische oase tijdens een zonvakantie in El Gouna, een bruisende badplaats ten noorden van Hurghada aan de Rode zee. Deze zee staat wereldwijd bekend als het walhalla voor duik– en snorkelliefhebbers. Een snorkelset is daarom zeker handig om mee te nemen op vakantie in El Gouna. In het heldere water van de Rode Zee wachten intens kleurige vissen en een prachtig koraalrif om ontdekt te worden. Niet voor niets wordt El Gouna de parel van de Rode Zee genoemd. Toch liever geen natte voetjes? Dan kunt u de onderwaterwereld ook bewonderen tijdens een boottocht.

El Gouna
© Pixabay.com

In El Gouna liggen luxe vakantieresorts langs fraaie lagunes en dobberen luxe jachten als edelstenen in de haven. Ga maar eens na wat voor heerlijke vakantie dat oplevert als u het mooie weer, de schitterende onderwaterwereld en de gastvrijheid daarbij optelt!


4- en 5-sterrenaccommodatie met tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Gratis verblijf voor kinderen, all inclusive, wellness, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Vakantie El Gouna

Een onvergetelijke vakantie staat u bijvoorbeeld te wachten bij Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn. Dit zijn twee hotels die een geliefde symbiose vormen voor een ideaal vakantieverblijf aan de Rode Zee. Zowel voor stellen als gezinnen is deze plek een fijne uitvalsbasis voor een relaxte strandvakantie in Egypte. Dat ervaart u mede dankzij
prettige voorzieningen zoals ligbedjes bij het zwembad of op het zandstrand dat uitsluitend bedoeld is voor hotelgasten. Ook zijn er voldoende voorzieningen om uw kinderen bezig te houden, zoals glijbanen en verschillende watersporten. Daarnaast worden leuke activiteiten georganiseerd door het animatieteam.

Rode Zee
© Pixabay.com

Venetië van Egypte

In El Gouna zijn veel hotels voorhanden die gelegen zijn op verschillende eilandjes. Deze eilandjes zijn onderling te bereiken via bruggetjes en kanalen. El Gouna wordt om die reden ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Als u een uitstapje wilt maken naar het centrum van El Gouna, neem dan vanaf de jachthaven de Tuk Tuk. Dit is een lokale taxi die u in rap tempo naar de stadskern van El Gouna brengt. Struin over de markt waar kooplieden allerlei handgemaakte snuisterijen aan de man proberen te brengen. Fraaie lantaarns, kleden, beschilderde schalen en bonte waterpijpen kunt u hier voor een schappelijk prijsje op de kop tikken. 


4- en 5-sterrenaccommodatie met tal van faciliteiten en extra’s. Bekijk het aanbod.
Promo
Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde vakantie!
Promo
Gratis verblijf voor kinderen, all inclusive, wellness, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Vergeet niet om af te dingen!

Heeft u een mooi souvenir voor thuis gezien? Trek dan niet al te enthousiast uw geldbuidel, maar ding eerst af. Afdingen is in dit stadje een gangbare gewoonte, zodanig dat een verkoper gek zou opkijken als u de gevraagde prijs meteen betaalt. Na al dat kuieren is het een aanbeveling waard om een bezoek te brengen aan een van de badhuizen. El Gouna is rijkelijk voorzien van zogenaamde hamams waar u heerlijk kunt bijkomen.

Kitesurfen

El Gouna is niet alleen onder water mooi, ook op het water valt het een en ander te beleven. Zo is er de mogelijkheid om te kitesurfen, een sport waarbij u op een surfplank staat en door middel van een vlieger over het water scheert. El Gouna kent maar liefst vijf plekken waar u kunt kitesurfen.