Op vakantie met een mondmasker

De afgelopen maanden is de wereld in een zeer chaotische tijd. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven van miljoenen, zo niet miljarden mensen op zijn kop gezet. Diverse landen hebben een lockdown aangekondigd en een straatverbod in het leven geroepen en vrijwel alle landen hebben talloze maatregelen genomen. De maatregelen variëren enorm, van een avondklok tot aan een straatverbod voor mensen boven de 65 jaar. Een van de meest besproken en meest voorkomende maatregel is echter toch het dragen van mondkapjes. Verschillende landen hebben het dragen van mondkapjes een plicht gemaakt. In het ene land is een mondkapje overal verplicht en in het andere land bijvoorbeeld in de winkels. Nu de zomer is aangebroken zijn er echter weer veel mensen die op vakantie gaan, maar de coronacrisis is nog altijd niet voorbij en mondkapjes worden dus nog steeds volop gedragen, maar hoe zit het eigenlijk met mondkapjes op vakantie? Daarover lees je meer.

© pixabay.com

Maatregelen van verschillende landen
Ieder land heeft gedurende de coronacrisis zijn eigen maatregelen en zijn eigen gebieden waar mondkapjes verplicht zijn. In België is er bijvoorbeeld een periode gaande waarin mondkapjes in alle winkels verplicht zijn. Een ander voorbeeld is Turkije, waar mondkapjes op de straat zelfs verboden zijn. Ook kun je kijken naar Nederland. Hier zijn immer de mondkapjes verplicht in het OV. Het is slim om voordat je op je bestemming aankomt de nodige research te doen over de maatregelen in het land waar je op vakantie gaat. Zoek op waar de mondkapjes verplicht zijn in dat land en zorg dat je er voldoende bij je hebt om op die plaatsen te dragen. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de eventuele gevolgen, want in zeer strenge situaties kan het zelfs het geval zijn dat je wordt opgepakt voor het niet dragen van een mondkapje. Doe dus goed je onderzoek en zorg voor voldoende mondkapjes.

Reis veilig met mondkapjes
Als je op vakantie gaat is er 1 ding dat je hoe dan ook doet, namelijk reizen. Of je nou met de auto, met het vliegtuig of met de trein gaat, je zult reizen. Zorg dat je tijdens je reis ook ten alle tijden voldoende mondkapjes bij je hebt. Bijvoorbeeld in treinen en vliegtuigen. Als je zelf met je eigen auto gaat is het uiteraard minder noodzakelijk tijdens je reis een mondkapje te dragen, maar zorg ook dan dat je wel voldoende mondkapjes in je auto bij je hebt. Je kunt immers altijd op een plek terecht komen waar een mondkapje op vakantie wel nodig is.