Anders dan Anders

www.andersdananders.be

6,2
25 beoordelingen

Anders dan Anders laat je kennismaken met een land op een intensieve manier. Iedere bestemming is uniek omwille van de samenstelling die gebeurt in functie van de plaatselijke geschiedenis, volkeren, ecologie en geografie.

Daarnaast gaan ze op zoek naar echt unieke plaatsen waar toeristen mekaar nog niet verpletteren en contact met de bevolking een uniek moment is.

Anders dan Anders is een aanbieder van kwaliteitsreizen waarbij op vlak van accommodatie, maaltijden, programma-inhoud en professionele reisleiding zeer hoge eisen worden gesteld.

Hun aanbod is opgesplitst in exclusieve rondreizen, ecologische rondreizen, exploratiereizen en expeditiereizen.

Beoordeling

Anders dan Anders is door 25 bezoekers van Zomerbrochure.be gemiddeld met een score van 6,2 beoordeeld. Heb jij dezelfde of een andere ervaring met deze reisorganisatie? Laat het ons weten!

Speciale aanbieding

Pak de laatste plaatsen voor Madagaskar bij Anders Dan Anders

 • Rondreis van 18 dagen
 • Fascinerende fauna
 • Lokale gebruiken
 • Afwisselende landschappen
 • Luier onder een baobab
 • 3 en 4 sterrenhotels
Prijs vanaf

Promo

Ga naar »

Ervaringen met Anders dan Anders

 1. Nora Janssens

  Al 6 x met hen op reis geweest.
  Alles picobello, ik ga niet meer anders dan anders dan anders…
  Echte vakantie!!! De gidsen zijn ook encyclopedieen. Jammer dat je ze niet kunt boeken voor je volgende reis… Maar ja dat is het leven… Relativeren…

 2. Camille Mievis

  Hallo, hebben dit jaar (2018) geboekt voor Bhutan & Nepal. De vorige 17 reizen met ADA zijn steeds tof geweest en zeker de gidsen. Tot op heden steeds een toffe groep gehad en mensen die weten wat zulke reizen inhouden! Daarom een dikke proficiat aan ADA voor hun organisatie en gidsen. Ook al andere reisorganisaties geprobeerd maar steeds teruggekeerd naar ADA.
  Vriendelijke groeten,

 3. Marc

  Zes keer op reis geweest met ADA, eerste keer was Zuid-Afrika (2011) en dat was prima, alle volgende in dalende volgorde qua kwaliteit en in sterk stijgende volgorde qua prijs.
  Slaan elk jaar honderden Euro’s op en kwaliteit stijgt niet mee, integendeel.
  Niet dezelfde eigenaars als in het begin.
  Ook zeer hautain publiek als medereizigers.
  Voor ons nooir meer ADA.

 4. Van Der EEcken- Francois

  prachtige reizen, alles is zo perfect . Heb er geen woorden voor.

 5. Meyers Charles

  Wij hebben in totaal 21 reizen ondernomen met ADA. Wij zijn steeds zeer tevreden geweest over de organisatie, de accommodaties en de gidsen.
  Door omstandigheden (ziekte) zijn wij de twee laatste jaren niet meer op reis kunnen gaan en dit niettegenstaande er ons nog een paar landen interesseerden.
  Maar van vrienden heb ik wel moeten vernemen, en zij hebben ook reeds meerdere reizen gedaan met ADA en kunnen dus vergelijken, dat de kamers inderdaad de wensen overlaten en dit niettegenstaande de hoge prijzen die men betaalt voor de reizen. Het kan natuurlijk zijn dan ADA door de plaatselijke agenten bedrogen worden, maar dan is aan de gids en de directie van ADA om hierop te reageren.
  Gisteren had ik vrienden op bezoek die onlangs de Zuid-Indië reis gedaan hebben met de gids Tom en zij waren vol lof over deze reis, zowel over het verloop van de reis, de gids, de accommodaties als het eten. Zij vinden zelfs dat men eerst Zuid-Indië moet bezocht hebben vooraleer men Noord-Indië aandoet.

 6. Lilith Maltemy

  Opmerkingen ivm India reis ADA

  Vreemd hoe verschillende mensen dezelfde dingen totaal anders ervaren. S.Apers is klaarblijkelijk (de)lyrisch over deze reis maar moet toch toegeven dat de hotels geen grote luxe waren. De prijs was echter wel luxueus en dat voor een derdewereldland! Alleen de Leila Kempinski hotels voldeden ruimschoots aan de norm. Over het algemeen was het eten niet slecht in de hotels maar de hotelkamers waren een ander paar mouwen. In de zogezegde paleizen in Ranthambore en Orcha was er zelfs geen water beschikbaar om te douchen, het beddegoed stonk en met de beschikbare badhanddoeken wil ik mijn vloer niet eens dweilen en dat was vóór gebruik! Ook heb ikzelf kunnen vaststellen hoe de kamers schoongemaakt werden. Met pikzwart water!
  De aangeboden kamers in hotelketens als Gateway en Radisson waren pover. Als je betaalt voor luxe mag je toch ook wel luxe verwachten!
  Wat de gids/reisleider/slavendrijver betreft: hij keek neer op de lokale gidsen die prompt door hem gebombardeerd werden tot vestiairehouder of kaartjesverkoper. Zijn one man show gevuld met ellendig ellenlange, gevulgariseerde verhalen over de geschiedenis van de bezienswaardigheden kon ons na een paar dagen niet meer boeien, dus haakten wij tijdig af om op eigen houtje de boel te verkennen. Gelukkig waren de Gouden Tempel van Amritsar , de Taj Mahal, de erotische tempels en vanzelfsprekend de prachtige bevolking, wonderschoon. De gids was, ondanks zijn jarenlange ervaring, absoluut niet selectief en zat nog vanalles bij te proppen in het al overdadige programma zodat er weinig tijd overbleef om de hoofdzaken grondig te bezichtigen. Tevens kan ADA misschien eerlijkheidshalve vermelden dat hun doelpubliek 65 plussers zijn. Hun motto is overduidelijk kwantiteit ipv kwaliteit. Het reisgezelschap was ook te groot (20 man). Je wordt 17 dagen lang gewoon geleefd en opgejaagd. Hun standaardexcuus is dan: ja maar India is een groot land; het gaat niet anders dan zo! Wij hebben ons lesje wel geleerd! Volgende keer reizen wij individueel en laten wij onze reis op maat maken door een gerenommeerde maatschappij zoals bijvoorbeeld Talisman, Odysseus of Enjoy Paradise. Je hebt tenminste inspraak in alles, je bepaalt zelf je activiteiten op je eigen tempo, je hebt meer tijd voor jezelf en je krijgt tenminste kwaliteit voor je geld. Als er echter betrouwbare, degelijke reismaatschappijen bestaan met als doelpubliek de gegoede, werkende mens (tussen de 40-65jaar) die graag comfortabel, luxueus en in kleine groep (max 10-15personen)reist zou ik dat ook graag vernemen…
  Met vriendelijke groeten….

 7. E. Roosen

  Ik sluit mij volledig aan bij het commentaar van mevrouw Bruyninckx.
  Ook ik heb Kantwerk in steen ervaren als een afvalrace met overwegend slechte hotels. Heb er helemaal geen goed gevoel aan over gehouden. Geldverspilling. Nooit meer! Sommige mensen zijn nu éénmaal niet kritisch en content met alles.

 8. sonja apers

  Even een reactie op de comment van de Kantwerk in Steen reis van ADA. Ik heb deze reis zelf met ADA gedaan en het was fantastisch, een zeer goede reisleider qua kennis perfect. We leerden India tot in alle details kennen. De hotels waren super, zeker in Udaipur maar wij hebben zeker genoten van ons verblijf in de typische paleizen : de kamers waren proper en echt Indisch qua inrichting – ok het was geen grote luxe maar dat was het echte India ervaren. We hebben 2 ateliers bezocht op de hele reis en dat was alles !!! Ben al 6 keer met ADA (China, Borneo, Vietnam, Argentinië, Oeganda en 2x India) meegeweest en nog nooit tegengevallen – vooral hun gidsen zijn fantastisch !!! BIj sommige mensen ligt de verwachting nu helemaal te hoog – reizen is ervaren !!!

 9. Maryse Bruyninckx

  Wij hebben in februari 2013 de reis ‘Kantwerk in steen’ gedaan met ADA.
  Voor 10.000 EUR verwacht ik de perfectie. De helft van de hotelkamers waar wij verbleven waren ronduit smerig! Ik durf deze organisatie aan niemand van mijn vrienden en kennissen aanraden. Ook was het programma pure kapotmakerij (veel mensen waren ziek op het einde van de reis) en werd er op de koop toe veel te veel tijd besteed aan commerciële uitstapjes: een tapijtweverij, een winkel met uitsnijwerk in kamelenbeen, een ‘ijzerhandel’, een zijdewinkel, een winkel met ingelegde steentjes in marmer zonder hier vrije keuze in te hebben. Er was aan de andere kant veel te weinig tijd om de tempels e.d. die we aandeden rustig te bekijken. Alles moest in sneltreintempo. Ook heb ik de indruk dat klachten niet serieus genomen worden en dat alles afgedaan wordt met een standaardbriefje. Kortom, een zware teleurstelling

 10. Fracine Vandeputte

  Mijn laatste reis was Ecuador – Galapagos in 2009. Ik vind het de beste gidsen, goed georganiseerd, maar duur!

 11. Peter

  wij maakten al 7 ADA-reizen,en, alle 7 waren ze de moeite waard hoor !! En ook even bijvertellen dat voor ons Japan er toch wel bovenuitstak, werkelijk heerlijk om daar de vakantie door te brengen, en, een gids >> ge-wel-dige kerel hoor, een werker / erg zorgzaam / en kenner !!!
  Wel aanpasen aan de gebruiken des lands “natuurlijk” !!!!

 12. sempels chris

  Hebben voor de eerste keer geboekt biij ADA (de trots van de tafelberg) voorzien vertrek 17 december 2011. Tot nu toe weten wij nog niet of dit zal doorgaan want volgens de webside is het vertrek nog niet gegarandeerd. Wanneer mogen wij verwachten dat men ons verwittigd of we al dan niet vertrekken. Indien geen vertrek die datum, krijgen wij dan ons voorschot terug ? Heeft iemand ervaring (pos of neg) met deze rondrit de laatste maanden ?
  groetjes

 13. Paul Van Hees

  Ik lees hier af en toe dat A D A wat (veel) van zijn ‘pluimen’ aan het verliezen is en ja hoor ik moet dit beamen.Ik heb ook reeds een 5 tal reizen mogen meemaken en alhoewel de bestemmingen en bezoeken super zijn werden mij steeds de gidsen meer en meer beiinvloedbaar door de reizigers die hun in de groep als meest belangrijk deden gelden .Ook werd er soms met alleenstaanden (als ik ) wat meesmuilend gedaan en dan ook nog wel in bijzijn v d groep.(o a zuid-afrika)Als er dan bij laatste reis naar Myanmar dan nog in de groep 2 fronten onstaan met de gidse aan 1 kant;wel dan werd het me toch te gortig en als deze ‘gidse’ dan nog zichzelf de pretentie geeft om ons bij de afreis naar huis in steek laat om naar haar ‘vrien’ in Thailand te gaan in haar pauze heb ik een grote degout gekregen van de AD A regeling.Ook hun super de luxe hotels zijn niet om v te genieten met zo een druk schema op zo korte tijdsduiur;als de reis dan toch al 1 v d duurste irode reis wat langer laten duren?Dat beetje meer kosten zal de zaak dan niet maken. Ik vind dat de gidsen veel te veel ginder hun eigen programma laten doordrukken

 14. De Pooter Phyllis

  hebben in maart de reis naar Bornio gedaan erg tegengevallen niets te zien erg vuile lodgen eten was ook niet om over te schrijven Anders Dan Anders is flink van zijn pluimen aan het verliezen.En zeker volgens hun bedrag van de reizen mocht het wat beter zijn .Deze reis was zeker zijn geld niet waard.

 15. Mievis Camille

  Niets dan lof over de reis van Indonesië en over de gids Marco.
  Is reeds de zevende reis met AndersdanAnders en deze was de top. Een beter gids kunnen we ons nog moeilijk voorstellen, prachtig land met een uitermate vriendelijke bevolking, logies en eten van de bovenste plank. Anders dan Anders heeft zijn naam eer aangedaan en wij hadden ook niet anders verwacht.
  vriendelijke groeten

 16. Lannoo Gaffke

  Hebben in februari geboekt bij A D A voor Vietnam Cambodja voor september. April zei men dat de reis niet doorging wegens te weinig kandidaten. Andere bestemming gezocht en gevraagd of die reis toch zeker zou doorgaan. Indonesië IX september. Vandaag krijgen we te horen dat de reis ook niet doorgaat wegens te weinig personen. Ik vind dat men er zich nogal gemakkelijk vanaf maakt om een reis te annuleren! Ik was een zeer grote fan van anders dan anders maar begin me nu toch vragen te stellen.

 17. Van Genechten François

  Wij hebben in 2000 de Indonesiereis “Nusa Indah” gedaan met Andersdananders. Het was onze eerste reis met deze maatschappij, en het vervolg is dat wij dit jaar onze 10de reis maken met “andersdananders”.

 18. Charles Meyers

  In oktober 2008 genoten wij van de Syrië/Jordanië reis.
  Voor aleer de reis te bespreken, ga ik eerst beginnen met een paar algemene zaken. De vluchten van zowel Austria Airlines als van Lufthansa waren stipt en de service aan boord was verzorgd en vriendelijk. De hotels waren goed tot zeer goed met twee uitschieters: Sheraton in Aleppo en Mövenpick aan de Dode Zee. De autocar waarmee wij rondreden in Syrië was zeer comfortabel (luchtvering), goed te controleren airco, goede geluidsinstallatie en een zeer vriendelijke en voorzichtige chauffeur. De autocar in Jordanië was iets minder comfortabel. Het gerammel vanachter was zo erg dat men achteraan niet verstond wat de gids, Jan, door de micro vertelde. Maar voor de volgende reizen zou dit probleem opgelost worden (dixit Andersdananders).
  Het is een pracht van een programma. Het werd wel een beetje door elkaar geschud, maar dat was dan weer positief gezien wij daardor nooit vroeg diende te vertrekken en toch alles hebben bezocht wat in het programma staat. Voor ons en meerdere uit de groep heeft Syrië meer te bieden dan Jordanië. In Syrië zijn alle dagen hoogtepunten. Het feit dat men in Syrië niet meer dan twee bezoeken per dag aflegde was zeker geen probleem. Want met het bezoek en de uitleg die wij kregen van de gids, Jan, was dit zeer goed om elke avond alles te verwerken. In Jordanië zijn de hoogtepunten: Jerash, Kerak, de rit langs de Jordaanvallei, de Wadi Mujjib, de Wadi Rum, Petra en de Dode Zee.
  Iedereen was zeer tevreden over de gids, Jan, een wandelend geschiedenisboek. Iedereen had zeer veel bewondering voor zijn kennis. Hij geeft zijn uitleg op een aangename en soms ludieke manier, zodanig dat het niet eentonig en vervelend wordt. Tijdens de lange busritten wordt er regelmatig halt gehouden en nu en dan wordt er eens rondgegaan met de Arak en een bijpassend koekje. Ambiance verzekerd. Wij hebben echt genoten van onze eerste kennismaking met het Midden-Oosten en wij zouden iedereen aanraden die voorstander is van een cultuurreis deze zeker te ondernemen. Deze reis is zeker zijn prijs waard.
  Vriendelijke groeten.

 19. Charles Meyers

  Voor Marcel
  Argentinië is een land van extremen en contrasten. Een land dat van elk wereldcontinent het meest verbluffende brokje natuur in pand heeft gekregen. Wij deden deze reis in november 2003.
  Men begint met een bezoek aan Buenos Aires. Dit is een prachtige stad met zeer veel groen, tango dansende mensen op straat, het graf van Evita en het kleurrijke Bocca, waar Maradona leerde voetballen.
  Hierna wordt het een zuivere natuurreis met elke dag zijn hoogtepunten. Men gaat op zoek naar walvissen, zeeleeuwen en de indrukwekkende zeeolifanten. Men trekt naar Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland waar men een prachtige boottocht maakt op het Beaglekanaal. In Ushuaia gaat men in het restaurant van Tante Elvire de heerlijke koningskrab gaan nuttigen. Een echte lekkernij. Verder gaat men de verschillende gletsjers opzoeken, met als hoogtepunt de trekking op de Perito Moreno. Men komt ook oog in oog te staan met het afbrokkelen van deze gletsjer en het daarbij horende geluid. Als laatste hoogtepunt bezoekt men de prachtige en indrukwekkende Iguazu watervallen. Men bekijkt ze langs de Braziliaanse kant en men voelt ze langs de Argentijnse kant. In het hotel, dat op 500 m gelegen is van de watervallen, hoort, ruikt en ziet men deze fameuze watervallen. Wij vonden het een fantastische reis welke gegidst werd door Philippe, die het programma van de reis had opgesteld.
  Voor deze reis moet men zich wel voorzien van winter- en zomerkledij. De winterkledij neemt men mee naar het zuiden en de zomerkledij is voor het noorden. Soms kan men te maken hebben met kortstondige hevige winden van 130 tot 150 km/uur.
  In Argentinië kan men zeer goed eten en wat men er zeker moet proeven is de lomo en de assada en als tussendoortje een empanada kan zelf lekker zijn. Ook mag men de Argentijnse wijnen niet vergeten.
  Toen konden wij met twee personen wijn inbegrepen eten voor € 25.
  Wij vonden deze reis op gebied van quantiteit en kwaliteit zeker zijn geld waard.
  Indien u mij uw e-mail bezorgt, ben ik bereidmijn verslag van de reis door te zenden.
  Vriendelijke groeten.

 20. Marcel

  Zijn er mensen die al meegereisd hebben met A.d.A. naar ARGENTINIE? Graag hun reacties, i.c. de vraag: is deze reis wel z’n (zeer hoge) prijs waard (ong. € 7.500)?

 21. Andre Van Gompel

  Wij namen deel aan de thailand reis Mystieke Lotus (17 nov – 05 dec 08)
  Wij willen bevestigen dat deze reis prima verlopen is dank zij de inzet en de deskundigheid van onze gidsen Phillipe en Ning.
  Wij hebben reeds meerdere reizen gemaakt maar Phillipe was tot heden toe onze beste gids. Onze dank

 22. Fam Vervaeck

  Heel goeie reis gedaan met Anders dan Anders naar Kenia. Het was een rondreis in november en hebben niets dan lof over hen. Prima accomodaties en begeleiding.

 23. Meersschaut Diederik

  Twee jaar terug deden mijn vrouw en ik “de trots van de Tafelberg”, onze eerste kennismaking met Afrika (Onze derde reis met A dan A).

  Wij waren laaiend entoesiast over het land en de manier waarop wij het zagen. Hotelaccomodatie was voorbeeldig met een klein “minnetje” voor het verblijf in de Kleine Karoo.

  Als enige echte opmerking geldt de tijd die soms aan de verplaatsingen wordt gespendeert, maar het is nu eenmaal een enorm land.

  En voor wie het belangrijk vindt: we zagen de voltallige “magnificent seven “dwz de gekende big five plus de zeer zeldzame wilde hond en het jachtluipaard.

  Ga en geniet ervan !!!

  Dirk M.

 24. Van Loock - Leemans

  Wij gingen eerder met Anders dan Anders naar Thailand en Zuid-Afrika. Thailand was super. Ook Zuid-Afrika viel mee, alhoewel er iets minder kwaliteit werd geboden wat accomodatie betreft. De pareltjes van hotels werden niet uitgekozen zoals de brochure beweert.

  Dit jaar bestelden we een reis met Kerst/Nieuwjaar naar Vietnam en Cambodja, reeds maanden geleden. Nu pas (3 maanden voor afreis) krijgen we te horen dat de reis geannuleerd is. Er worden wel alternatieven voorgesteld, maar in een totaal andere periode…niet echt haalbaar voor werkende mensen!

  Wij krijgen de indruk dat Anders dan Anders een deel van zijn pluimen aan het verliezen is. Jammer…

 25. chris.bissschop

  Over enkele maanden trek ik naar Zuid-Afrika: “de trots van de tafelberg”. Zijn er mensen uit het waasland, Oost-Vlaanderen en/of Antwerpen die deze reis reeds ondernamen met “andersdananders”? Indien ja, kunnen wij eventueel samen ervaringen uitdelen vooraleer te vertrekken ? Ik kijk er echt naar uit en zou bijzonder dankbaar zijn om jullie te mogen ontmoeten. Vriendelijke groeten.

Deel je ervaringen met Anders dan Anders met anderen