Trouwen op vakantie: zo regel je dat

Heb je er altijd al van gedroomd om te trouwen in het buitenland? En heeft je geliefde je eindelijk ten huwelijk gevraagd? Dan is het nu je kans om te trouwen op vakantie. Kies je favoriete bestemming en volg onze tips!

© pixabay.com

1. Breng de formaliteiten in orde

Vooraleer je je koffers kan pakken richting je favoriete wedding destination, moet je eerst enkele administratieve zaken in orde brengen. Doe dit eerst, zodat het achter de rug is en je je kan focussen op het leuke gedeelte. Ga na wat de trouwregels zijn van jullie droombestemming bij de ambassade, regel al het papierwerk, ga in ondertrouw … Vergeet ook niet om save-the-dates te sturen vóór je je trouwuitnodigingen verstuurt. Neem eventueel een wedding planner onder de arm. Deze expert kan je o.a. helpen bij het boeken van hotels en het regelen van vervoer.

2. Stel de gastenlijst samen

Trouwen in het buitenland is uniek en fantastisch. Houd er weliswaar rekening mee dat niet al jullie vrienden en familieleden het zien zitten om te reizen naar een buitenlandse bestemming. Niet iedereen zal zich kunnen vrijmaken voor meerdere dagen, sommigen hebben vliegangst, oudere gasten zien het niet zitten … Bepaal daarom met jullie 2 wie er écht onmisbaar is op jullie speciale dag. Stel de gastenlijst samen, licht iedereen in, stuur save-the-dates en nadien … de échte trouwkaarten.

3. Boek je hotel en vervoer

Denk goed na over de keuze van jullie hotel. Willen jullie een groot hotel waar ook jullie gasten kunnen verblijven? Of een kleinschaliger hotel waar jullie romantisch met z’n tweetjes kunnen vertoeven? Boek alleszins tijdig je hotel. Vermeld zeker dat jullie gaan trouwen. Zo worden jullie ongetwijfeld extra in de watten gelegd. Ook je vliegtuigtickets boek je best tijdig.

4. Boek voldoende bagage

Wanneer je trouwt in het buitenland moet je niet besparen op bagage. Laat je niet beperken tot 1 koffer maar boek voldoende bagage. Je grootste nachtmerrie als bride-to-be is waarschijnlijk dat je allerlei essentials vergeet thuis! Voorkom dit te allen tijde en zorg ervoor dat je niet hoeft te proppen.

5. Bezoek op voorhand je trouwlocatie

Je trouwlocatie op voorhand bezoeken is essentieel. Stem ook goed af met de cateraar en proef op voorhand al het eten en maak een keuze voor de wijn(en). Ook de muziek regel je best tot in de puntjes. Zo kan er niets meer misgaan op jullie bijzondere dag!