Voetbalreizen naar de beste wedstrijden

Een voetbalwedstrijd in het buitenland bijwonen is een bijzondere ervaring. Doordat de laatste jaren diverse websites en online reisbureaus zijn opgericht die betaalbare voetbalreizen aanbieden is het nog nooit zo betaalbaar geweest om een voetbalreis te boeken. Wat kun je verwachten van een voetbalreis? Wij hebben een handige gids samengesteld zodat jij weet wat de mogelijkheden zijn.

Beeld: Christian B. via Pixabay

Wat is er inbegrepen bij een voetbalreis?

Jouw voetbalreis kun je vaak helemaal samenstellen volgens je eigen wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je jouw voetbalreis inclusief of exclusief vlucht wilt boeken. Wat goedkoper is hangt af van het seizoen. Door zelf vluchten te vergelijken kun je soms tickets vinden die nog voordeliger zijn dan wanneer je kiest voor een pakketreis, maar het kan ook zo zijn dat een complete reis goedkoper is. Op de Charleroi airport parking laat je gemakkelijk en voordelig je eigen auto achter. Uiteraard zijn er tickets voor de wedstrijd inbegrepen in jouw voetbalreis. Je kunt zelf voor het type tickets kiezen. Er zijn natuurlijk goedkope en duurdere plekjes in het stadion. Als jij bijvoorbeeld alleen voor de sfeer op voetbalreis wilt kun je prima af met een goedkoper ticket, terwijl je als echte voetbalfan beter wat meer investeert in de kaarten.

Wanneer reserveren?

Het valt aan te raden om jouw voetbalreis zo vroeg mogelijk te boeken. Vaak ben je het voordeligst uit als je op tijd boekt. Dit ligt ook aan het soort wedstrijd dat je gaat bekijken. Een competitiewedstrijd heeft vaker op het laatste moment nog kaarten over dan een Champions League voetbalwedstrijd of een bekerwedstrijd. De wedstrijd wordt nog spannender om naar te kijken als je een weddenschap op de wedstrijd plaatst via Betway. Misschien wil je jouw voetbalreis ook wel met een stedentrip combineren. Ga je bijvoorbeeld naar Londen of Rome om jouw favoriete team aan te moedigen? Door er een dagje aan vast te plakken kun je ook nog de stad induiken en wat interessante bezienswaardigheden bezoeken. Als je op tijd boekt is je hotelovernachting doorgaans prettiger geprijsd.

Waarom kiezen voor een voetbalreis?

Het is ook mogelijk om zelf tickets voor buitenlandse voetbalwedstrijden te boeken via de officiële website van jouw club. Dit is niet voor iedere ploeg mogelijk, doordat je soms lid moet zijn van een officiële fanclub of op een wachtlijst moet staan. Zo moet je bijvoorbeeld lid zijn van de fanclub van Manchester United als je via hun website tickets wilt kopen. Hierdoor loopt de prijs snel op. Ook moet je veel regelen als je zelfstandig op voetbalreis gaat. Het grote voordeel van een georganiseerde voetbalreis is dan ook dat alles voor je geregeld wordt. Bij aankomst in het hotel kun je de kaarten oppikken naar de balie en dezelfde dag kun jij al in het stadion zitten. Als je samen met je vrienden op voetbalreis gaat krijg je bij veel aanbieders de garantie dat je per 3 personen altijd naast je vrienden zit. Vaak is het nog goedkoper om een volledig verzorgde reis te boeken dan wanneer je de hele reis zelf regelt. Grote reisorganisaties zoals TUI bieden ook financiële bescherming door de Stichting Garantiefonds Reisfondsen.