Wat te doen als een vakantie tegenvalt?

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor veel mensen lekker op vakantie naar de zon. Tegenwoordig blijven mensen toch nog vaker thuis, omdat het vliegen momenteel lastig is. Helaas komt het ook wel eens voor dat een geboekte vakantie, eenmaal op de bestemming, tegenvalt. Het is natuurlijk ontzettend vervelend, want je moet er nog een week of 2 doorbrengen. Daarnaast kost een vakantie handen vol geld en is dat ontzettend zonde. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar hier zijn een paar tips mocht het je toch overkomen. Er wordt in ieder geval gehoopt dat je er nog wat van kan maken.

© pixabay.com

Positief blijven

De eerste en misschien wel beste tip is om een positieve mindset te houden. Wanneer je tegen alles op blijft kijken, wordt de vakantie er niet leuker op. En dat is eigenlijk ook heel logisch. Je moet het dan doen met de vervelende ervaring + de nare gedachtes. De ongerustheid stapelt op als een optelsom. Maar wat als je positief blijft denken? De leuke gedachtes worden afgetrokken van de vervelende ervaring. Je voelt je dus normaal. Dit geldt niet alleen voor een tegenvallende vakantie. Probeer het maar een toe te passen op je dagelijkse leven.

Zoek leuke afleiding of activiteiten

Misschien valt de vakantie tegen omdat het weer slecht is of wellicht is het hotel onaangenaam. Gelukkig zijn er altijd dingen die je kan zoeken die toch wel leuk zijn. Als het hotel wel fijn is kan je bijvoorbeeld spelletjes doen op je kamer. Gokken is onlangs ook legaal geworden, dus je kan altijd via Nederlandse sites een online casino uittesten. Ben je juist geen fan van je slaapplaats kan je het stadje in de buurt ontdekken of zoek je op internet naar andere activiteiten zoals quad rijden of iets anders speciaals. Zo zorg je ervoor dat je toch nog iets nieuws hebt kunnen doen en nieuwe ervaringen en herinneringen maakt voor later.

Zoek nieuwe vrienden

Reizend over de wereld kom je veel nieuwe mensen tegen. Je hoeft maar een uur te rijden en je ziet al duidelijk verschil in taal en cultuur. Gebruiken zijn anders en zelfs normen en waarden verschillen. Je kan er veel van leren door deze mensen te ontmoeten. Als een vakantie tegenvalt kun je deze mensen proberen op te zoeken. Probeer een gesprek aan te praten met een open persoon. Misschien wil ze wel een echt authentieke paella maken voor je. Voor je het weet drink je een biertje op het terras met een willekeurig persoon. Deze tip is vooral voor extroverts, maar als je niet open bent is het juist een moment om te oefenen. Je ziet die buitenlanders namelijk nooit meer en je kan oefenen en praten wat je wilt. Je hebt waarschijnlijk ook niet echt wat beters te doen dus werk aan je sociale vaardigheden!

Klagen en vragen

Als je het niet eens bent met de boeking of het erg tegenvalt kan je altijd klagen bij de accommodatie. Zo kan de gastheer wellicht de fout snel herstellen, zodat jij je geen verdere zorgen hoeft te maken. Je zou eventueel ook om een andere slaapplaats kunnen vragen. Misschien kan je met een kleine bijbetaling of toch geheel gratis een andere plek krijgen. Ook is het verstandig om een klacht in te dienen op de plek waar je geboekt hebt. Eventuele recensies helpen ook andere mensen niet dezelfde fouten te maken. Misschien krijg je nog een zak geld terug als het echt niet op orde is.