Waarom je best met de auto op vakantie gaat

Nu de zomer er is, beginnen die vakantieplannen meer en meer vorm te krijgen. Heb je al beslist over een locatie, maar weet je nog niet hoe je er gaat geraken? Waarom ga je deze zomer niet met de auto? Wij geven je alvast 4 redenen.

© pixabay.com

Flexibeler

Hoe je het ook draait of keert, met de auto ben je altijd flexibeler dan met de trein of het vliegtuig. Je moet geen twee uur op voorhand aankomen om in te checken, je moet geen rekening houden met gereserveerde plaatsen en je hebt ineens vervoer op je eindbestemming. Verder kan je onderweg ook zoveel stoppen als je wil om even lekker te lunchen of naar het toilet te gaan. Jij kiest de route en wat er tijdens die route gebeurt. Maak het jezelf nog aangenamer door een comfortabele wagen te kiezen zoals een Cupra bijvoorbeeld.

Bagage

Weg met die bagagelimieten. Als je met de auto gaat, kan je zoveel meepakken als je wil, zolang het in je auto past uiteraard. Een ideale gezinswagen om op vakantie te gaan is bijvoorbeeld een Cupra Formentor. Deze auto heeft een grote koffer waarin je alles van bagage kwijt kan. Denk aan al het speelgoed dat je kan meenemen om de kinderen bezig te houden op vakantie…

Goedkoper

Met de auto reizen is in de meeste gevallen ook goedkoper. Zeker als je een tentje meeneemt, zodat je geen hotels moet boeken en dergelijke. Je kan zelfs in je auto slapen als je echt spaarzaam wil zijn. Toch raden we dit qua comfort niet direct aan. Zorg er dus voor dat je een auto hebt die niet veel verbruikt om zo wat extra geld te besparen.

Beter voor het milieu

Naar het zuiden van Frankrijk rijden met je gezin klinkt niet als iets dat goed is voor het milieu. Toch heb je minder CO2-uitstoot met de wagen dan met het vliegtuig. Daarom is het geen slecht idee om met de auto op vakantie te gaan, in plaats van die veel kortere vlucht. Als je je ecologische voetafdruk graag nog kleiner ziet, dan neem je best de bus of de trein naar je bestemming. Je kan er ook voor kiezen om een elektrische wagen aan te kopen zoals een Opel Corsa-e. Voor een iets duurdere prijs rijd je zonder CO2-uitstoot naar het zuiden van Frankrijk en ben je volledig mee met de nieuwste technologie.