Wel of niet profiteren van vroegboekkorting?

Veel reisorganisaties bieden een vroegboekkorting aan als je de vakantie vroeg boekt. Daarentegen zijn er ook veel mensen die juist gebruikmaken van een last minute vakantie. Beide methodes van boeken bieden hun voordelen en zowel met vroegboekkorting als met een last minute boek je je vakantie goedkoper. Wat zijn de situaties om juist voor een vroegboekkorting te kiezen?

© pixabay.com

Vakantie in het hoogseizoen

Het hoogseizoen bestaat voornamelijk uit de maanden juli en augustus, wanneer het schoolvakantie is. Dit is voor reisorganisaties de drukste periode. En zoals dat gaat bij vraag en aanbod: hoe meer vraag er naar een vakantie is, des te duurder de vakantie is. Als jij gebonden bent aan de schoolvakanties en je wilt ook nog naar een populaire en zonnige bestemming, dan is het raadzaam om je vakantie vroeg te boeken. Het aantal mensen dat in deze periode een vakantie wil boeken is groot, terwijl het aanbod in de regel veel minder is door een hoge bezettingsgraad. Boek een vakantie in het hoogseizoen altijd zo vroeg mogelijk. Zo heb je de meeste keus en je profiteert van een vroegboekkorting.

Je hebt veel eisen

Natuurlijk mag je veeleisend zijn tijdens een vakantie. Jij bent immers de klant. In de regel is het zo dat wanneer je erg veel eisen hebt met betrekking tot je vakantie, des te vroeger je moet boeken. Als je namelijk pas laat boekt is er grote kans dat er geen vakantie meer beschikbaar is die aan al jouw eisen voldoet. Weet jij al exact in welk hotel je wilt verblijven of op welke camping jij je caravan wilt plaatsen? Dan is vroeg boeken zeker aan te raden. Je weet dan zeker dat er nog voldoende kamers vrij zijn in je favoriete hotel of staplekken op je geliefde camping.

© pixabay.com

Voor de voorpret

Mensen die last minute een vakantie boeken, hebben meestal helemaal niets met de zogenaamde vakantievoorpret. Maar er zijn ook veel mensen die de voorpret juist als onderdeel zien van hun vakantie. Ben jij ook een liefhebber van de vakantie voorpret? Boek dan je vakantie vroeg. Je geniet dan niet alleen van de nodige voorpret, je profiteert ook van een leuke vroegboekkorting. In de maanden voor je vakantie heb je ook alle tijd om je goed voor te bereiden, zoals het afsluiten van een goede reis- en zorgverzekering. Je hebt veel meer tijd om je te verdiepen in een reis- en zorgverzekering, dan wanneer je last minute boekt.

Mogelijkheid om te sparen

Een groot voordeel naast de vroegboekkorting, is dat bij vroeg boeken je nog niet de gehele reissom hoeft te voldoen. Je betaalt enkel een percentage van de reis om de boeking definitief vast te leggen. In de meeste gevallen dien je het restant van de reissom pas zes weken voor aanvang van de reis te betalen.