Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone

Wanneer je vroeger op vakantie ging, was het de normaalste zaak van de wereld om je fototoestel mee te nemen en een rolletje vol te schieten. Bij thuiskomst moest je eerst het rolletje laten ontwikkelen, voordat je kon zien of je foto´s waren gelukt. Tegenwoordig is het natuurlijk wel anders. Het is niet eens meer nodig een apart fototoestel mee te nemen, het gaat nu net zo makkelijk met je smartphone. In dit artikel delen we vier handige tips voor op vakantie om de mooiste foto´s met je telefoon te maken.

© Casimoda


Hoge kwaliteit
Voor de mooiste foto´s heb je natuurlijk ook een goede kwaliteit telefoon nodig. De nieuwste iPhone smartphones hebben de nieuwste techniek voor het schieten van de beste plaatjes. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je smartphone en camera altijd gebruikt kunnen worden wanneer jij dat wilt en dus geen schade oplopen. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een stevig iPhone 11 Pro cover van Casimoda te bestellen. Kleine investering, zeker de moeite waard.


Houd je telefoon goed vast
De mooiste vakantiefoto´s zijn haarscherp. Aan wazige foto´s heb je niets. Het is daarom belangrijk dat je je telefoon met twee handen vasthoudt, als je een foto gaat maken. Als het mogelijk is, steun dan met je ellebogen op een ondergrond. Zo tril je veel minder. Daarnaast is de houding van je camera ook belangrijk. Met je telefoon in een horizontale positie maak je de beste landschapsfoto’s.


Belichting
Op het moment zelf denk je er misschien niet direct aan, maar de belichting in je foto´s is erg belangrijk. Het komt vaak voor dat foto´s tegen de zon in worden genomen, waardoor de foto verandert in een donkere vlek. Zorg daarom dat je altijd de zon in je rug hebt wanneer je een foto maakt.

Leer de functies van je camera kennen
Veel mensen schenken er geen aandacht aan, maar je telefooncamera zit vol interessante functies die je foto´s een stuk mooier kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan ´nachtopname´, waarmee donkere plekken veel duidelijker op de foto komen. Kijk ook eens naar de effecten die er te vinden zijn. Je foto´s worden ermee een stuk origineler.