Met de auto naar Krakau

Krakau is een prachtige bestemming voor een autovakantie. Deze tweede grootste stad van Polen is volgens de UNESCO één van de bezienswaardigste plaatsen van Europa. Vanuit onze grens met Duitsland (in Luik) is de afstand naar Krakau ongeveer 1200 km. De route gaat uitsluitend over hoofdwegen en brengt u langs mooie plaatsen voor een korte stop of overnachting.

© pixabay.com

Bezienswaardigheden van Krakau

Krakau is een toeristische stad met bijzonder veel historische en culturele attracties. In de binnenstad vindt u prachtige stadspaleizen, waaronder het Wawel-kasteel, uitstekend bewaarde koopmanshuizen, torens en verdedigingswerken. Het centraal gelegen Rynek Główny (Grote Markt) is het grootste middeleeuwse stadsplein van Europa en dateert uit de 13de eeuw. De wijk Kazimierz herbergt talrijke kerken, synagoges en musea over volkenkunde.

Krakau is een van de weinige Poolse steden die ongeschonden uit alle wereldoorlogen is gekomen. Toch zijn er wereldberoemde gedenkplaatsen van de Tweede Wereldoorlog te vinden. Onder meer het museum in het concentratiekamp Auschwitz, de fabriek van Oskar Schindler en het oude Joodse getto. Enkele andere bezienswaardige plekken in en rond de stad zijn de mythische heuvels van Krakau, de Wieliczka-zoutmijn en de hidden lagoon Zakrzówek. Met de auto op vakantie kunt u zich makkelijk verplaatsen.

Horeca in Krakau

Krakau biedt uiteenlopende verblijfsmogelijkheden voor elk budget. Van eenvoudige bed and breakfasts tot luxueuze vijfsterrenhotels. In de stad zijn er ook talrijke restaurants en eetterrassen. De restaurants in de randwijken bieden heerlijke traditionele Poolse gerechten tegen ongelooflijk lage prijzen. Ook streetfood komt u haast overal tegen. De beroemde Zapiekanka-sandwich en de Kielbasa-worst mag u zeker niet overslaan.

© pixabay.com

Dankzij de aanwezigheid van veel toeristen en studenten heeft de stad een uitgebreid uitgaansleven. Volgens officieuze schattingen heeft Krakau zelfs de grootste kroegdichtheid ter wereld. In het oude centrum en de hippe wijk Kazimierz zijn er honderden sfeervolle cafés en bars. Populair zijn de zogenoemde kelderbars, die onder het maaiveld gelegen zijn. U moet eerst een aantal trappen afdalen en door smalle gangen heen om de gelegenheid te betreden.

Route vanuit België

Hoewel het goed mogelijk is om binnen één dag van België naar Krakau te rijden, is het prettiger om voor zowel de heenreis als de terugreis twee dagen uit te trekken. Er zijn een aantal verschillende routes mogelijk, die qua afstand niet veel van elkaar verschillen. Vooraf uw autoverzekering berekenen en vergelijken is aan te raden. Bijstellen van een dekking in het buitenland kan handig zijn voor als u vaak naar het buitenland gaat. Op de heenweg kunt u bijvoorbeeld in Dresden (Duitsland) overnachten terwijl u op de weg terug een nacht in Praag (Tsjechië) doorbrengt. Zowel de reis naar Krakau als uw verblijf in deze fantastische vakantiestad wordt een onvergetelijke belevenis.